Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sani Şener: Siyasi değildir, bu ticari bir olaydır - İş-Yaşam Haberleri

        Dünya Havalimanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi de olan Şener, "Batılı hava yolları maalesef bu hava yollarının (Etihad, Emirates, Qatar Havayolları ve THY) çok yükselmesinden dolayı bunları engellemeye çalışıyor. Aslında bu bir engelleme politikasıdır. Siyasi değildir, bu ticari bir olaydır" dedi.

        Amerikan özel kuvvetlerinin Yemen'de yaptığı baskında, teröristlerin iPad'in içine patlayıcı yerleştirmeyi becerdiği istihbaratı aldığını belirten Şener, şunları kaydetti:

        "Onun için bütün Orta Doğu havalimanlarına ve İstanbul'a... Çünkü Orta Doğu havalimanlarından İstanbul'a gelip İstanbul'dan dünyaya giden çok transit yolcu var. Buna yönelik bir yasaklama koydular. Bunun teknik çözümleri mutlaka var. Bunlar nedir? Amerika hattına giden uçakların olduğu kapılara bir tane EDS cihazı koyarız ve bu işi çözeriz. Nitekim bu cihaz 245 bin dolarlık bir cihazdır.

        Ama İstanbul'da, İngiltere aktarmalı veya Londra aktarmalı gidecek uçaklara koymuyor. Yani bu teröristler bunu iPad'in içine sadece Orta Doğu'da mı yerleştirecekler? İstanbul'da da yerleştirir, o uçaklara biner gider. Onun için burada bir çelişki görüyorum. Ama ben Dünya Havalimanları Birliği Yönetim Kurulu Üyesiyim. Birliğimizde de tartışılan bu tip konular oluyor. Konunun esası şu; benim gördüğüm ticari, yani siyasi falan da değil."

        REKLAM

        "BU HAVA YOLLARININ BÜYÜMESİNE KARŞI TİCARİ SAVAŞ VAR

        Sani Şener, Etihad, Emirates, Qatar Havayolları ve Türk Hava Yolları'nın (THY) çok büyüdüğünü ve çok güzel işler yaptığını ifade etti. Şener, Dünya Havalimanları Birliği'nin bin 857 havalimanını temsil ettiğini, her hava yolu şirketinin yanında yer aldıklarını ve havalimanlarında her hava yolu şirketinin uçmasını istediklerini kaydetti.

        Şener sözlerine şöyle devam etti:

        "Ama Batılı hava yolları maalesef bu hava yollarının çok yükselmesinden dolayı bunları engellemeye çalışıyor. Aslında bu bir engelleme politikasıdır. Siyasi değildir, bu ticari bir olaydır. Yöneticilerinize gidin söyleyin, yani Airbus, Boeing satarken iyi, onlara kendi yabancı pilotlarınızı, hosteslerinizi yollarken iyi, yedek parça satarken, eğitim verirken iyi ama buraya uçmaya kalktı mı 'yok, buraya uçma.' Bu olacak bir iş değil"

        TRANSİT UÇUŞLAR ETKİLENECEK

        TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, söz konusu kararın transit uçuşları etkileyeceğini ancak bu etkinin çok büyük olacağına inanmadığını söyledi.

        Şener, "Çünkü hepimiz iPad'le doğmadık. Mesela ben Amerika'ya çok seyahat ediyorum, alırım yanıma hard copy dosyaları, okurum uçakta. Ama bir tek çocuklar ve annelere sorun olacak. iPad'le çocukları çok iyi eğlendiriyorlardı." diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ