Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Kıtalararası uçuşların maliyeti düşecek - İş-Yaşam Haberleri

        Avrupa ile Amerika arasındaki uçuşlar başta olmak üzere kıtalararası seferlerde en büyük sorunlardan birisinin yüksek bilet ücretleri olduğu biliniyor. Ancak Norwegian Air, Wow Air ve WestJet gibi havayollarının sunduğu düşük maliyetli kıtalararası uçuşların önümüzdeki günlerde yaygınlaşmasına kesin gözüyle bakılıyor. 2017 içinde pazara, birkaç yeni düşük maliyetli, uzun uçuş yapan havayolu daha girecek. Böylece rekabet daha da artacağı için bilet fiyatları ciddi düşecek.

        Gazete Habertürk yazarı Güntay Şimşek'in köşe yazısına göre, Boeing 787 Dreamliner ya da Airbus A350 gibi uzun menzilli yeni nesil uçakların, havayolları için çok ciddi yakıt tasarrufu sunuyor olması, şirketleri cesaretlendiren en önemli sebep. Bu hafta Airport programımızın kısa haberler bölümünde de yer alacak bir haberi buradan sizinle paylaşalım. Bünyesinde British Airways ile birlikte Iberia, Vueling, Aer Lingus havayollarını barındıran International Airlines Group- IAG, uzun menzilli hatlarda faaliyet gösterecek yeni bir düşük maliyetli havayolunu hizmete sunmaya hazırlanıyor. LEVEL adı verilen yeni marka, haziranda resmen hizmete girecek. LEVEL ilk olarak, Barcelona’dan Los Angeles, San Francisco, Buenos Aires ve Punta Cana kentlerine sefer yapacak.

        REKLAM

        PREMIUM VE BASİT EKONOMİ SINIFI

        Uçak seyahatlerini daha da hesaplı hale getirecek bir adım ise uçak içindeki koltuk sınıflandırması. Son 5-6 yıldır, özellikle büyük havayolu şirketleri, kabin içinde yeni bir sınıfı hayata geçirme yarışında. Premium ekonomi olarak adlandırılan bu sınıf; ekonomi ile business arasında ara kompartman olarak dikkat çekiyor. Dikkat edilen nokta ise business yolcuyu kaybetmemek ve ekonomi yolcusuna göre de tercih edilebilir, farklılıklar sunmaktı. Çünkü mesele 30 inçlik diz mesafesine sahip bir ekonomi koltuğu ile 5 bin dolarlık business koltuğu arasında bir orta sınıf yaratma dengesiydi. Kimi havayolları, bu konuda başarılı oldu, kimi ise hâlâ hayata geçirme çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki süreçte premium ekonomiyi çok daha konuşacağımız kesin.

        Öte yandan Amerikalı 3 büyük havayolunun başını çektiği yeni bir kabin içi sınıfı da söz konusu. Müşteri portföyünü daha geniş yelpazeye taşımak isteyen havayolları, ekonomi sınıfının içinde tamamen fiyat odaklı basit ekonomi sınıfını hayata geçirecek. Yalnızca el bagajı hakkı olan, daha ince ve diz mesafesi daha az koltuklarda oturan ve ekonomi sınıfı içinde ayrıca bir bölge içerisinde seyahat edecek basit (basic) ekonomi yolcularının, hizmet anlamında ekonomi yolcularının haklarına sahip olması konuşuluyor. Yani önümüzdeki günlerde havayolları, kabin içinde çok daha farklı ücretlere sahip koltuk opsiyonları sunacak. Bu opsiyonlarda verilecek hizmetleri şeffaf bir biçimde yolcunun bilgisine sunacak olan havayolları, tercihi yolcunun kendisine bırakacak. Para / konfor dengesine göre yolcunun seçeneği artırılacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ