Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Bakan Arslan, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde yasağı değerlendirdi - İş-Yaşam Haberleri

        Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, uçuşlarda elektronik cihazlara getirilen kısıtlamalara ilişkin, “Ortadoğu’dan kalkan terörist Türkiye üzerinden uçarken Amerika’ya zarar verebiliyor da Frankfurt üzerinden uçarken zarar vermeyeceğini kim garanti edebilir? Kimse garanti edemez. Bunun yolu şu; Frankfurt’a da İstanbul’a da aynı güvenlik tedbirini uygulayacaksın. Kâğıt üzerinde yapmayacaksın.” dedi.

        Arslan, Uludağ Ekonomi Zirvesi’nde, küresel dünyada ve ticarette rekabetin önemli olduğunu söyledi. Terör konusunda tedbir alınması gerekiyorsa sadece Türkiye’de değil her yerde alınması gerektiğini ifade eden Arslan, birkaç gündür yaşanan bazı gelişmelere herkesin şahit olduğunu anlattı. Arslan, uçuşlarda elektronik cihazlara getirilen kısıtlamalara değinerek, şunları kaydetti:

        “Havacılık sektöründe Atatürk Havalimanı’nın ve Türkiye’nin de dahil olduğu 8 tane havalimanına 10 farklı noktadan yeni bir uygulama getirildi. Saygı duyulur. Güvenlik tedbiri almalıyız. İnsanımızın hayatından yolculuk konforundan daha önemli olan güvenlik tedbiridir ama güvenlik tedbirini bir yerde alıp başka bir yerde almıyorsanız o zaman bu başka türlü okunur. ‘Bunun arkasında başka niyetler var’ denir. O niyetler de bu salondaki hazirunun amacına uygun olmaz.”

        Arslan, rekabetin eşit ve adil şartlarla olması gerektiğine dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

        “Terör üreten herhangi bir bölgeden terörist Türkiye’ye gelerek Amerika’ya İngiltere’ye gidiyor da aynı bölgeden başka bir ülkeden gelip Amerika’ya İngiltere’ye giden farklı mı davranıyor? Bizim söylediğimiz şu; güvenlik tedbirlerini sonuna kadar alalım ama ‘Güvenlik tedbiri alıyoruz’ adı altında başka niyetlerimiz ve haksız rekabet olmasın. Türkiye, havalimanlarında konulan kuralların üzerinde ilave emniyet güvenlik tedbirleri uyguluyor ve iki gündür de söylediğimiz şu; evet gelin bunun üzerinde uygulanabilecek olan güvenlik tedbirlerini de biz uygulamaya hazırız. Ama sadece Türkiye’de uygulamayalım.”

        REKLAM

        Gazete Habertürk

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ