Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Coverings Fuarı'na Türkiye'den 80 firma katılacak! - İş-Yaşam Haberleri

        Amerika pazarına geçtiğimiz yılın Ocak-Şubat aylarında 49 milyon dolarlık ihracat yapan mermer sektörü, bu yılın aynı döneminde yakaladığı yüzde 51’lik artışla yaklaşık 75 milyon dolara dayandı.

        Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı çatısı altında faaliyetlerini sürdüren İstanbul Maden İhracatçıları Birliği’nin 16. Kez milli katılım organize ettiği Coverings Fuarı, önümüzdeki ay 4-7 Nisan'da Orlando'da gerçekleşecek. FuaraTürkiye'den 80 mermer ve traverten ihracatçısı katılacak.

        Fuar ve ihracat hedefleriyle ilgili olarak açıklamalarda bulunan İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Selçuk Çevik, “Sektör olarak Amerika’nın gerçekleştirdiği 3 milyar doların üzerinde ki mermer ithalatından aldığımız pay gerçekten Türk mermer ihracatçısının potansiyelinin çok altında." dedi. Çevik, sözlerine şöyle devam etti:

        "İhracatın düşüş yaşadığı son yıllarda bizim Amerika’ya gerçekleştirdiğimiz mermer ihracatının artış grafiğinde olması bizleri heyecanlandırıyor. Amerika’yı yeniden keşfetmek istiyoruz. Bunun için gerekli olan kalite ve fiyat avantajı gibi tüm özelliklere sahibiz. Türk mermerini Amerikalılara daha yakından tanıtmak için sektörün bu pazarda ki en önemli fuarlarından biri olan Orange Country Coverings Fuar’ına birlik olarak milli katılım düzenledik. Buradaki pazar payımızı arttırmak için her şeyden önce ihracatçı firmalarımızın kafalarındaki uzak pazar algısını bir kenara bırakarak bu pazara özel katma değerli ürünleri nasıl üretebiliriz diye düşünmesi ve bunun için tanıtım faaliyetlerini yürütmesi gerekiyor. Türkiye gibi Fuar’a Arjantin, Brezilya, Çin, Hindistan, İtalya, Malezya, Meksika, Mısır ve İspanya gibi ülkelerden milli katılım gerçekleşiyor. 28 yıldırdüzenlenmekte olanCoverings Fuarı’na birlik olarak 16’ncı kez milli katılım organizasyonu düzenlemekte olup katılımcı firmalar, mermer, granit, traverten fayans, seramik gibi yüzey kaplama malzemeleri ile mozaik gibi dekoratif ürünler ve bu ürünlerin makine/ekipmanları sergileyecek. Bu sene Coverings’e 27 bin ziyaretçi bekliyoruz, Amerika’da inşaat sektörünün tekrar lider olacağını düşünenler olarak bu fuara geçtiğimiz senelerden daha fazla ilgi gösterileceğini düşünüyorum."

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ