Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam THY Ersal Özdemir'in futbol takımına sponsor oldu - İş-Yaşam Haberleri

        Indy Eleven ile THY arasında yapılan anlaşmaya göre THY kulübün resmi uluslararası taşıyıcısı olacak. Anlaşma ile THY, Indy Eleven'in yerli veya yabancı havayolu kategorilerinde ilk kurumsal ortağı oldu. Bu işlem aynı zamanda kulübün ilk uluslararası ortak girişimi.

        İki kurum arasındaki anlaşma Indy Eleven'in resmi internet sitesindeki bir açıklama ile duyuruldu. Duyuruda sözlerine yer verilen THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, THY'nin her geçen gün büyüdüğüne ve hizmetlerini artırdığına dikkat çekerek, "Sporun kültürleri ve ulusları birleştirme becerisine sahip olduğuna inanıyoruz, bu nedenle Indy Eleven ile gerçekleştirdiğimiz anlaşmadan memnuniyet duyuyoruz" dedi.

        Indy Eleven kulübünün sahibi Ersal Ozdemir de ABD'de futbolun günden güne geliştiğine dikkat çekerek, "Indy Eleven olarak THY ile yaptığımız bu işbirliğinden dolayı gurur duyuyoruz. Yapılan işbirliği büyüyen markamıza ABD ve dünyadaki erişimi kolaylaştıracak" dedi.

        REKLAM

        BÖLGEDE TANINAN BİR İŞADAMI

        Keystone adında bir inşaat firmasının kurucusu ve CEO'su olan Ersal Özdemir, Indianapolis'te yaptığı inşaat işleri ile iyi tanınan bir işadamı. Şirketin internet sitesinde verilen bilgiye göre Keystone Ortabatı'nın en başarılı ve en hızlı büyüyen inşaat şirketleri arasında yer alıyor. Keystone Indianapolis bölgesinde özellikle yaptığı büyük ölçekteki projelerle tanınıyor.

        Ersal Özdemir

        Mersin doğumlu olan ve üniversiteye kadar kentte kalan Özdemir, üniversiteyi ise Indianapolis'teki Purdue Üniversitesi’nde okuyor ve inşaat mühendisi olarak mezun oluyor. Mezuniyetinin ardından Keystone'u kuran Özdemir, 1997 yılından bu yana aynı şirkette inşaat işlerine devam ediyor.

        Özdemir Indy Eleven'ı ise 2013 yılında kurmaya karar veriyor. Hem kendi özel ilgisinden hem de ülkede futbola karşı yükselen ilgiden dolayı takımı kuruyor ve 2014 yılında ilk kez sahaya çıkıyor.

        ÜST LİGE ÇIKMAK İSTİYOR

        Takım halihazırda North American Soccer League olarak ifade edilen Kuzey Amerika Futbol Ligi'nde oynuyor. Her maç ortalama 8-9 bin arasında seyirci çekiyor.

        Ancak asıl hedef bir üst lig olan Major League Soccer'e geçebilmek. bununla ilgili başvurular tamamlanmış olsa da lige çıkabilmek için öncelikle yeni bir stadyum gerekli. ABD basınına yansıyan haberlere göre yakında yeni bir sdtadyum inşaatı başlayabilir.

        YOULA DA OYNADI

        Takımın bu seneki kadrosunda tanıdık bir isim olmasa da geçtiğimiz yıl Türkiye'de iyi bilinen bir oyuncu olan Gine'li Souleymane Youla Indy Eleven'da top koşturmuştu. Youla türkiye'de Gençlerbirliğ, Beşiktaş, Eskişehirspor, Trabzonspor ve Denizlispor gibi takımlarda da oynamıştı.

        SPORDA GÜÇLÜ BİR SPONSOR

        Türk Hava Yolları çeşitli spor klüpleri ile çok sayıda sponsorluk anlaşmaları yaptı ve yapmaya devam ediyor. Yerli ve yabancı çok sayıda kulübün resmi taşıyıcısı olan THY, reklam filmlerinde yer verdiği ünlü isimlerle de dikkat çekiyor. Basketbolda Euroleague'in de resmi sponsoru olan THY'nin futbol ve basketbolun yanında golf sporunda da önemli sponsorlukları bulunuyor.

        120 ülkede 300'e yakın uçuş noktası bulunan THY, ABD'de de 9 bölgeye uçuş yapıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ