Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam TAV Havalimanları Hırvatistan'ın Zagreb Havalimanı'nda yolcu terminali açtı - İş-Yaşam Haberleri

        TAV Havalimanları'nın içinde yer aldığı konsorsiyum tarafından işletilen Zagreb Havalimanı'nda yeni yolcu terminali açıldı. TAV Havalimanları iştiraki olan yiyecek içecek hizmeti veren BTA da Zagreb Havalimanı'ndaki yeni terminalin hizmete girmesiyle birlikte operasyonunu genişletti.

        Yılda 5 milyon yolcuya hizmet verebilecek Zagreb Havalimanı'nda yeni yolcu terminalinin açılışı için düzenlenen törene Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Ulaştırma Bakanı Oleg Butkovic ve TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener'in de aralarında olduğu 500 davetli katıldı.

        Yaklaşık 330 milyon avro yatırımla hayata geçirilen yeni terminalin 65 bin metrekarelik alanı bulunuyor. Projeyi yürüten konsorsiyumda yüzde 15 payı bulunan TAV, Zagreb Havalimanı'nı 2042'ye kadar işletecek. TAV'ın yiyecek içecek hizmeti veren şirketi BTA da Zagreb Havalimanı'ndaki yeni terminalin hizmete girmesiyle birlikte operasyonunu genişletti. Havalimanındaki yiyecek içecek noktalarının sayısını 11'e ulaştıran BTA, Zagreb'de çift haneli büyüme bekliyor. Yurt içinde 5, yurt dışında 11 havalimanında yiyecek içecek hizmeti sunan BTA, Zagreb'de 13 yıllığına yiyecek-içecek alanlarını işletecek.

        "İKİ ÜLKE ARASINDAKİ İŞBİRLİĞİNE KATKI SUNACAK"

        REKLAM

        Yeni terminalin açılmasıyla ilgili TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener "Hırvatistan'da son 10 yılda gerçekleştirilen en büyük altyapı yatırımı olan yeni yolcu terminali, modern mimarisi ve son teknolojiye sahip altyapısıyla Zagreb'i bölgenin de öne çıkan havalimanlarından biri haline getirecek.

        Havalimanı yapım ve işletmesinde tüm dünyada tercih edilen bir marka olarak bu projede yer almaktan memnuniyet duyuyoruz. Uluslararası ortaklarımız Group ADP ve Bouygues ile Avrupa'da gerçekleştirdiğimiz ilk proje Zagreb oldu. İkinci proje ise Küba Havana olacak. Türkiye ve Hırvatistan arasındaki iyi ilişkilerin ve işbirliğinin daha da gelişmesine katkı sunacağına inanıyoruz" dedi.

        Gökhan ARTAN-İSTANBUL

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ