Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam İngilizler paralarını değiştiriyor - İş-Yaşam Haberleri

        İngiliz Darphanesi'nden (Royal Mint) yapılan açıklamaya göre, taklit edilmesi zorlaştırılan, güvenlik özellikleri artırılan yeni 12 kenarlı madeni bir sterlinin piyasaya sürüldüğü bildirildi.

        15 Ekim 2017 tarihine kadar mevcut yuvarlak bir sterlinler toplanarak, sadece yeni bir sterlinlerin kullanılması planlanıyor. Yeni madeni bir sterlinde taklit edilmesini zorlaştıracak iki metal (bimetalic) alaşımı birlikte kullanılıyor. Yeni bir sterlinin dış kenarlarında nikelli pirinç kullanılırken, iç kısmında gümüş renkli nikel bazlı özel bir alaşıma yer veriliyor. Ayrıca ilk kez bir madeni parada hologram özelliğinin kullanılması dikkati çekiyor.

        Konuya ilişkin açıklamada bulunan İngiliz Darphanesi Üst Yöneticisi Adam Lawrence, “Gelecekteki ihtiyaçlarımıza göre tasarımı yapılmış bir para birimi oluşturduk. Güvenlik özellikleri ekleyerek para biriminizi korumaya çalıştık.” ifadelerini kullandı.

        HOLOGRAM TEKNOLOJİSİ STERLİNE İŞLENDİ

        Madeni paraya farklı açılarda bakıldığında sterlin işareti “£” ve “1” rakamı yer değiştiriyor. Yeni bir sterlinin içerisinde son derece küçük, zorlukla görülen (microlettering) tarih ve seri numarası gibi bilgilere de yer veriliyor.

        Madeni para 2,8 milimetre kalınlığı ve 8,75 gram ağırlığı ile mevcut bir sterlinden biraz daha ince ve hafif. İngiltere’de halen kullanımda olan her 40 yuvarlak madeni bir sterlinden birinin sahte olduğu tahmin ediliyor.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ