Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Forbes Dergisi satılıyor mu? - İş-Yaşam Haberleri

        Havacılık, emlak, finansal hizmetler, turizm ve lojistik gibi alanlarda yatırımlara sahip Çinli holding HNA Group, dünyanın çok okunan ekonomi ve iş dünyası yayını Forbes Dergisi'ni satın almak için görüşmelere başladı.

        Reuters'ın özel haberine göre HNA Group, Forbes Media'nın yüzde 95'ini elinde tutan Hong Kong merkezli yatırım şirketi Integrated Whale Media Investments'a (IWM) 400 milyon dolar teklif edebilir. Haberde, IWM'nin HNA'nın yanı sıra, Çinli bir medya şirketi ve diğer potansiyel alıcılarla da görüştüğü ifade ediliyor.

        Reuters'ın ulaştığı kaynaklara göre HNA, iyi kalitedeki yerel ve uluslararası medyada yatırımlarına devam ederek söz konusu yayınlara uçaklarında ve otellerinde yer vermek istiyor.

        REKLAM

        Konuyla ilgili IWM ve Forbes Medya yorum yapmayı reddederken, HNA ise soruları yanıtsız bıraktı.

        HAVACILIKTAN MEDYAYA YÖNELDİ

        Amerikalı bir finans dergisi olarak 100 yıl önce kurulan Forbes'un kontrolü üç yıl önce 475 milyon dolar değerleme ile IWM'ye geçmişti.

        Fortune Global'ın 2016'nın en büyük 500 şirketi listesinde 353'ncü sırada yer alan HNA Group, 100 milyar dolardan daha fazla varlığa sahip.

        Son dönemde havacılık ve lojistik alanındaki geleneksel iş modelini finans, medya ve kültürel sektörlere çeviren HNA'nın finans kolu geçen yıl Çin'in itibarlı finans dergisi Caijing'in sahibi Lianban Caixun Cultural Media'nın yüzde 80 hissesini satın almıştı.

        Business HT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ