Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Ekolojik pazar, ev hanımlarının gelir kapısı oldu - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Köyceğiz Belediyesinin katkıları ile 15 günde bir cumartesi günleri kültür evi bahçesinde kurulan ekolojik pazar, çok sayıda ziyaretçiyi ağırlıyor. Pazarda organik gübre, sebze, meyve, zeytinyağı, bal ve bakliyat gibi ürünlerin yanında el işi ürünlerde ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor.

        2

        Evinde yaptığı doğal ürünleri ekolojik pazarda sattığını aktaran Köyceğizli Hatice Bayındır, "Ev makarnamız var, ev ekmeklerimiz, tarhanamız, ayva reçellerimiz, biber salçalarımız var. Hepsi ev ürünü, bunları ekolojik pazara getirip satıyoruz. Bu şekilde de ev ekonomisine katkı sağlıyoruz" dedi.

        3

        Bayındır, yaptıkları hakkında şunları söyledi:

        4

        Organik gübre yapıyorum. Solucanlar evdeki artıkları, pazarın atıklarını yiyor. Yumurta kabuğu, kahvelerden dökülen çayları temin ediyorum.

        5

        Biberlere, salatalıklara çok iyi. Organik besleneceğiz, fenni gübre vermeyeceğiz bahçemize, yiyeceğimize, içeceğimize.

        6

        Evlendikten sonra Türkiye'ye yerleştiğini ve 5 yıldır Marmaris'te yaşadığını anlatan Kazak asıllı Zhanna Özdemir, satış yaptığı pazar hakkında şöyle konuştu:

        7

        "Hobi olarak tablolar yapmaya başladım. İnternette paylaştım. Sipariş verdiler. Daha sonra beni kermese çağırdılar. Herkesi kermeslere davet ediyorum"

        8

        10 Yıldır Marmaris'te yaşadığını aktaran Rus uyruklu Tatiana Uğurlu ise hobi amaçlı internet üzerinden öğrendiği dekupaj çalışmalarını pazarda satarak, gelir elde ettiğini dile getirdi.

        9

        Kız arkadaşı ile birlikte Muğla'dan ekolojik pazara alışveriş yapmaya gelen turizm fakültesi öğrencisi Onur Sağlam da, pazar hakkında şu açıklamalarda bulundu:

        10

        Ekolojik pazar olduğunu duyunca gelip görmek istedik. Burada ürünleri inceleme şansımız oldu. Herkesin eline emeğine sağlık. Güzel işler çıkarmışlar.

        11

        Muğla'nın sadece deniz, kum, güneşten ibaret olmadığını bu tarz yerlerle göstermek gerekiyor. Herkesin buraya gelip görmesi lazım.

        12

        Köyceğiz Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Halil Karanfiloğlu ise Köyceğiz Belediyesi tarafından 3'üncü kez kuruldu.

        13

        Ekoloji pazar stantlarında organik ve el emeği ürünlere yer verdiklerini ifade etti. Ekolojik tarımın ve el sanatlarının önemine değinen Karanfiloğlu, şöyle konuştu:

        14

        "15 günde bir, bu pazarı yapıyoruz. 100'den fazla stant ile bölgede yer edinmek istiyoruz. Sakin şehir projemizde de ekolojik pazarın yeri çok büyük. Muğla'nın her yerinden misafirimiz geliyor."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ