Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam "Albatros" arazisinin satışının iptali istenecek - İş-Yaşam Haberleri

        Bozoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arazinin 11 Nisan'da ihale ile 160 milyon 30 bin liraya satıldığını anımsattı. Araziye dair plan davalarının devam ettiğine işaret eden Bozoğlu, şunları söyledi:

        "Plan davaları devam ederken belediyenin satış ihalesini gerçekleştirdiğini ve süreci yürüttüğünü öğrenmiş olduk. Bunun, çevre ve doğa açısından oldukça yanlış bir karar, yanlış bir uygulama olduğunu düşünüyoruz. İstanbul'un tek bir ağaca bile ihtiyacı var, dolayısıyla yeşil alanların mutlaka ve mutlaka korunması lazım."

        "İSTANBUL'UN YEŞİL KALMASI İÇİN ÇABA HARCAMAYA DEVAM EDİYORUZ"

        Cumhuriyet Halk Partisi'nin çevre konusundaki hassasiyetine değinen Bozoğlu, şu ifadeleri kullandı:

        REKLAM

        "Parti programında, siyasi faaliyetlerinde, hedeflerinde çevre ve doğayı önemsediğini belirten bir siyasi parti tarafından yönetilen bir belediyenin yeşil bir alana dair böyle bir tasarrufta bulunması, kendisine ait bir alanı AVM ve konut yapımına açıyor olması kabul edilebilir bir durum değil. Demek ki sadece politika belgelerinde bazı şeyleri yazmak yeterli olmuyormuş. Biz de Çevre Mühendisleri Odası olarak mevzuatımızdan gelen birikimle birlikte bu konuda hukuki süreci başlatma kararı aldık, incelemelerin yapılması için faaliyete başladık. Önümüzdeki günlerde çevre ve doğayı tahrip eden, rant odaklı bu yanlış karara karşı hukuki sürecimizi başlatacağız. İstanbul'un yeşil kalması için çaba harcamaya devam edeceğiz."

        Hukuki süreç neyi gerektiriyorsa yapacaklarını açıklayan Bozoğlu, "Önce tabii ki ihalenin iptali ve satışın durdurulması için inceleme yapacağız. Bu yanlış karardan dönülmesi için çaba harcayacağız." dedi.

        Bozoğlu, CHP'ye ve Büyükşehir Belediyesine çağrıda bulunarak, "Bu konuda daha hassas davranmaya ve verilen bu karardan dönmeye, İstanbul'un yeşil kalması için çaba harcamaya davet ediyoruz." sözlerine yer verildi.

        DEMİR İNŞAAT'TAN AÇIKLAMA GELDİ

        Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, Albatros Parkı olarak bilinen arsanın satışı nedeniyle basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

        Demir, yaptığı yazılı açıklama ile, İstanbul Büyükçekmece'deki Albatros Parkı olarak bilinen arsanın satışı konusunda çıkan haberlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

        Tartışma yaratan arsanın Albatros Parkı alanının dışında kaldığını belirten Demir, söz konusu arsanın Büyükçekmece Belediyesi'nin mülkü olarak satışa sunulduğunu kaydetti.

        Arsa satışı nedeniyle basında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığının altını çizen Demir, 2 yıldır Büyükçekmece basketbol takımına sponsor olarak spora ve sporcuya destek olduklarını, bunun arsa satışıyla ilişkilendirilmesinin çok yanlış olduğunu ifade etti.

        Demir, ticari faaliyetlerini bir kenara koyarak topluma karşı sosyal görevlerine yerine getirmek amacıyla 2 yıldır Büyükçekmece basketbol takımının isim ve forma sponsoru olarak spora ve sporcuya destek olduklarını anlatarak, "Bununla da kalmıyor, her fırsatta iş dünyasını maddi desteğe ihtiyaç duyulan bu spora destek vermeye çağırıyoruz. Türk basketbolunun Türkiye'deki yükselişine katkı sağlamayı bir borç olarak görüyoruz. Ve takıma ayırdığımız bütçeyi her sene elimizden geldiğince artırıyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

        Hal böyleyken 1970'li yıllardan beri Büyükçekmece Belediyesi'ne imarlı olan ve bahsedildiği gibi park alanı içinde yer almayan ve tüm yasal prosedürleri yerine getirilerek ihaleye çıkan bir arsanın satışının, 2 yıldır basketbol takımına verdikleri destekle ilişkilendirilerek spekülasyon yapılmasını çok yanlış bulduklarını aktaran Demir, şunları kaydetti:

        "Suudi Arabistan, Yemen ve Katarlı ortaklarımızın kurduğu şirket ile gücümüzü birleştirerek ihaleye katıldık ve kazandık. Bunun Büyükçekmece basketbol takımına verdiğimiz destekle nasıl bir ilgisi olabilir? Ortaklarımız, Türkiye'de 2 milyar dolarlık yatırım hedefleri olan ve Türkiye için daha yüksek yatırım hedefleri olan güçlü şirketler. Yüzde 40 hak sahibi olduğumuz bu ortaklıkla, ilçedeki herkesin faydalanacağı, kamuya açık alanların yer alacağı, konut ve turizm tesislerinden oluşan bir projeye imza atacağız. Projenin ekonomimize sağlayacağı katma değeri, yaratacağımız yaklaşık 2 bin kişilik istihdamla da destekleyeceğiz. Bölgenin imar planına uygun bir şekilde, ilçe sakinlerinin de hassasiyetini düşünerek hayata geçireceğimiz proje ile hem sektörümüz, hem ekonomimiz hem de istihdamımız kazanacak. Yanlı ve yanlış yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun dikkatine sunarız."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ