Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Asya'nın en zengin isimlerinin başarı sırları - İş-Yaşam Haberleri
        1

        JACK MA

        Dünyanın en büyük online alışveriş sitelerinden Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, 2006’da henüz Çin’in en zengin isimlerinden biri olmadan önce yaptığı bir açıklamada şöyle konuşmuştu: “Google ve eBay gibi büyük rakipleriniz varsa bu sizin için bir şans. Boks yapıyorsam rakibim Tyson ise bununla gurur duyarım. Böylece çok şey öğrenebiliriz.”

        2

        CHANDA KOCHAR

        Hindistan’ın en büyük özel bankası ICICI Bank’ın CEO’su Chanda Kochhar, “Her zaman söylerim. İki gözünüz olmasının bir nedeni var. Biri geleceğe bakar, diğeri bugüne” diye konuşuyor.

        3

        CHER WANG

        Tayvanlı girişimci Cher Wang’a göre, “İyi bir lider bir hizmetkarın kalbine sahip olmalı”.

        4

        NARAYANA MURTHY

        Uluslararası IT şirketi Infosys’in kurucusu Hindistanlı işadamı Narayana Murthy, 2011’de CNBC’ye yaptığı açıklamada, “Bugün başarının kaynağı karakter ve şans” demişti.

        5

        HIROSHI MIKITANI

        Japonya’nın en büyük e-ticaret şirketi Rakuten’in kurucusu Hiroshi Mikitani, “Şans fırsatlarla hazırlığın bir kesişimidir. Hazırlık yapmışsınız şans ardından gelir” diyor.

        6

        ZANG CHIN

        Sıfırdan yükselerek başarıyla ulaşan Çinli işkadını Zang Chin için başarıya ulaşmaktaki temel motivasyon para kazanmak değil. Çinli işkadını 2012’deki konuşmasında “Sadece para sayarsanız başarıya ulaşamazsınız” ifadesini kullanmıştı.

        7

        KAZUO INAMORI

        Japon Havayolları’nın patronu Kazuo Inamori, “Korkuyu yenmeyi biliyorum çünkü zorlukları seviyorum” diyor.

        8

        LIU SHUANZI

        Bilgisayar markası Lenovo’nun kurucusu Çinli işadamı Liu Shuanzi, liderlik özelliklerinin başarısına büyük katkıda bulunduğunu belirterek “İyi bir işletmenin başarısı için kurnazlık değil bütünlük ve güvenilirlik gerekir” demişti.

        9

        KWEK LENG BENG

        Asya’nın en zengin insanlarından Singapurlu emlak devi Kwek Leng Beng, “Risk alırım, riskleri hesaplarım ama hızlı karar veririm. Diğerlerine göre en büyük avantajım hızlı karar vermem” sözleriyle başarısını özetliyor.

        10
         <strong><span>TADASHİ YANAİ</span></strong>

        TADASHİ YANAİ

        Milyarder Japon işadamı Tadashi Yanai, giyim firması Uniqlo’yu tek bir mağazadan nasıl dev bir holdinge dönüştürdüğünü şu sözlerle anlatmıştı: “Sabredersen sonunda başarıya ulaşırsın.”

        11

        LIM KOK THAY

        Malezyalı kumarhane patronu Lim Kok Thay, şansa inanmayanlardan ve şöyle diyor: “Başarıya giden kestirme bir yol yok. Çok çalışmalısınız. Şanslı olup olmamanız önemli değil.”

        12

        RAMON ANG

        Filipinler’in en başarılı isimlerinden Ramon Ang, 2103’teki bir açıklamasında “Ben bir film yıldızı ya da siyasetçi değilim. Basit bir işadamıyım. İnsanalrın sizinle anlaşmasını istiyorsanız fazla ön planda olmamalı, kibirli olmaktan kaçınmalısınız” demişti.

        13

        RATAN TATA

        Dünyanın en büyük holdinglerinden Hindistanlı Tata Group’un başkanı Ratan Tata, 2013’teki bir konuşmasında “Ben çok inatçı biriyimdir. Yolumun üzerinde biri varsa onu geçmek benim için bir motivasyon kaynağıdır” diye konuşmuştu.

        14

        DAVID TANG

        Hong Konglu işadamı David Tang, başarı sırrını şu sözlerle anlatmıştı: “Servetiniz varsa dua etmelisiniz çünkü dünyada her şeyin yüzde 80’i şanstan kaynaklanır. Doğru zamanda, doğru yerde, doğru şeyi yapmalısınız.”

        15

        MUHAMMED YUNUS

        Bangladeşli bankacı ve ekonomi profesörü Muhammad Yunus, ülkesinde yoksullar için yaptığı projelerle Nobel Barış Ödülü almıştı. 2012’de CNBC’ye “Ben sadece elinden gelenin en iyisini yapan basit bir insanım” demişti.