Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Banvit'in yüzde 80'i artık yabancıların - İş-Yaşam Haberleri

        Banvit'te hisseleri yukarı çeken, yatırımcıyı heyecanlandıran devir işlemi gerçekleşti.

        TBQ Foods, Banvit'in yüzde 79.48'ini 269.2 milyon dolara satın aldı. Açıklama KAP'a yapıldı.

        TBQ Foods GmbH, Rekabet Kurulu izni de dâhil olmak üzere gerekli şartların gerçekleşmesi üzerine Banvit'in yüzde 79.48'ine tekabül eden toplam 79 milyon 501 bin 685 adet payı hissedarlardan her bir hisse başına 3.38 dolar olmak üzere toplam 269.2 milyon dolar karşılığında devraldı.

        Bununla birlikte hisse devir bedelinin, hisse devri sonrasında devrin gerçekleştirileceği tarih itibariyle düzenlenecek ara bilanço ve gelir tablosu çerçevesinde belirlenecek olan net borç durumu, işletme sermayesi, FAVÖK ve ilgili tarihteki ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna dayalı olarak yapılacak fiyat uyarlamalarına tabi olarak değişebileceği de belirtildi.

        REKLAM

        YABANCILAR YÖNETİM KURULUNDA

        Dün gerçekleşen olağanüstü genel kurulda yönetim kurulunda da değişiklikler olmuştu.

        Şirket Yönetim Kurulu üyeleri olan Celil Ömer Görener, Alan Perese, Erol Turgut Görener, Emine Esra Görener Christoffel, Murtadha Mohammed Sharif Alsayed Alhashmi’nin istifası kabul edildi.

        İstifa eden üyelerin yerine Patricio Santiago Rohner, José Roberto Pernomian Rodrigues, Bruno Gebara Stephano, Ibrahim Abdulrahman I H Al-Hemaidi, Davide Luigi Vimercati yönetim kurulu üyesi olarak oy çokluğu ile seçildi.

        Olağanüstü genel kurul bilgilendirme dökümanında devir işleminin tamamlanması amacıyla yabancı üyelerin yönetim kurulu üyeliklerine önerileceği belirtilmişti.

        REKLAM

        SÜREÇ OCAK'TA BAŞLAMIŞTI

        Banvit, Brezilya merkezli BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı olan BRF GmbH ile 9 Ocak'ta hisse satış sözleşmesi imzalamıştı.

        Sözleşmenin imzalanmasının ardından BRF GmbH ile Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC arasında, yüzde 60 BRF, yüzde 40 ise QH tarafından nihai olarak kontrol edilecek yeni bir ortaklık oluşturularak TBQ Foods GmbH kurulmuş, 13 Martta da BRF GmbH, Banvit ile yaptığı sözleşme tahtındaki tüm hak ve yükümlülüklerini TBQ Foods GmbH'e devir ve temlik etmişti.

        Business HT

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ