Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Maliye Bakanı Ağbal: Yeniden yapılandırma için 8.5 milyon başvuru aldık - İş-Yaşam Haberleri

        Maliye Bakanı Naci Ağbal, 7020 sayılı yeni yapılandırma kanunu ve mevcut yapılandırma kanununa ilişkin basın toplantısı düzenledi. Ağbal'ın konuşmasından öne çıkan detaylar şöyle:

        (Yeniden yapılandırma) Bugüne kadar, vergi dairelerimize yaklaşık 8.5 milyon başvuru aldık, 80,4 milyar lira yapılandırdık. Kanundan 6 milyon vatandaşımız yararlandı. 31 Mayıs tarihi yapılandırma için son gündür. Çarşamba günü kamu bankaları da 21.00'a kadar açık olacak. Salı ve çarşamba günleri vergi daireleri 24.00'a kadar açık olacak."

        "80 MİLYAR LİRA YAPILANDIRDIK"

        Maliye Bakanı Naci Ağbal, 6736 sayılı Yeniden Yapılandırma Kanununa vatandaşların büyük ilgi gösterdiğini belirterek, "Kasım ayı içinde çok yoğun bir tahsilat yaptık. Bugüne kadar, vergi dairelerimize yaklaşık 8.5 milyon başvuru aldık, 80 milyar lirayı yapılandırdık. Kanundan 6 milyon vatandaşımız yararlandı" dedi.

        Ağbal, sözlerine şöyle devam etti:

        "Sosyal Güvenlik Kurumuna da 1 milyon 636 bin başvuru aldık. 41.7 milyar lirayı bu kanun çerçevesinde yapılandırdık. Yapılandırılan tutarların içerisinde en büyük pay 4.8 milyon mükelleften alınan 7.5 milyon başvuru ve 55.6 milyar lira ile kesinleşmiş alacaklara ait. Yapılandırılan toplam tutar 80.4 milyar lira, burada matrah arttırımı, işletme kayıtlarının düzeltilmesi gibi diğer hususlarda var. Ama kesinleşmiş alacaklara isabet eden tutar 55.6 milyar lira. 721 bin 500 mükellefimizde matrah ve vergi arttırımı yükümlerinden yararlandı. Bu mükelleflerimizin beyanları üzerine 16.6 milyar lira vergi tahakkuk ettirmiş olduk.

        REKLAM

        Vergi dairelerimiz Kasım ayında 11.3 milyar lira, 31 Aralık itibariyle de 12.3 milyar lira tahsilat yaptı. Merkezi yönetim kapsamındaki idarelerimizin diğer tahsilatları, gümrük önemli bir idare. Gümrük idaremizin yapmış olduğu tahsilatlarla birlikte tahsil ettiğimiz tutar 13.7 milyar lira, SGK'nın tahsilatlarıyla birlikte yaklaşık 16.7 milyar lira oldu. Bu rakamlar 31 Aralık 2016 tarihi itibariyle tahsil etmiş olduğumuz rakamlardır"

        GECİKME ZAMLARI, FAİZLERİ DE KAPSIYOR

        Naci Ağbal, "Motorlu taşıtlar vergisi başta olmak üzere tüm vergiler ve bunlara bağlı gecikme zamları faizler yeniden yapılandırma kapsamındadır. 1997 yılı ve öncesi araçların sahipleri bu uygulamadan yararlanırlarsa bu araçlar üzerinden alınacak vergileri almaktan vazgeçeceğiz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ