Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Taksiciler 'havalimanı' izninden memnun değil - İş-Yaşam Haberleri

        Anadolu Ajansı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) 25 Mayıs'ta yapılan toplantısından, şehirdeki tüm taksicilerin havalimanlarından müşteri alabileceği yönünde bir karar çıktığını duyurdu. Bu kararla, havalimanı taksilerinin dışında müşteri alamayantüm taksiler, artık havalimanlarından müşteri alabilecek. Kentte bulunan yaklaşık 18 bin taksiden sadece bini havalimanlarından yolcu alabiliyorken, yeni kararla tüm taksici esnafı bu haktan yararlanabilecek.

        Fakat, bu karara havalimanı taksicilerinin tepkisi sert oldu. Sabiha Gökçen Havaalanı Taşıma ve İşletme Kooperatifi Başkanı Ahmet Çavuş, bu kararın havalimanlarındaki güvenliği tehdit edebileceğini ve karara itiraz edeceklerini açıkladı.

        REKLAM

        Çavuş, "Bu UKOME tarafından alınan karar, havalimanlarında ciddi tehlike oluşturacak. Bu kararın altında kimin yattığını da biliyorum. Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur var. Havalimanlarında GBT'sinde suç olmayan kişiler, kaliteli kişiler çalıştırılması gerekirken, her önüne gelen taksicinin havalimanından yolcu, turist alacak olması çok kötü bir karar. Biz bunu istemiyoruz. Burada çalışmak isteyen 18 bin taksici var, suçlu mu suçsuz mu nasıl insanlar var bilmiyoruz. Karara itiraz edeceğiz, biz bunları çalıştırmayacağız.

        • Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) tüm taksilere havalimanlarından müşteri alabilme imkanı getirdiğine dair haberine, İBB'den açıklama geldi. İBB'den yapılan açıklamada, söz konusu haberin doğru olmadığı belirtilerek, "İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen havaalanlarına dışarıdan yolcu getiren taksilerin, dönüş istikametinde yolcu alabilmeleri hususu görüşülmüş ve konunun tüm tarafların katılımı ile gerçekleştirilecek bir Alt Komisyon toplantısı ile değerlendirilmesine karar verilmiştir" denildi.

        "BİZE PLAKA VERSİNLER"

        Biz tüm taksicilerin tek tek GBT'sine bakarken, incelerken böyle bir kararın alınmasını yanlış buluyorum. Dünyanın her yerindeki havalimanlarında taksilerin durağı bellidir. Herkes havalimanı taksicisi olamaz. Bu yanlıştır. Ayrıca havalimanlarında kaliteyi artırmak için yevmiye değil, maaş sistemi ile çalışılmalıdır. Hatta havalimanlarında kalite için, güvenlik için bize plaka versinler, kirasını da ben ödeyeyim Mercedes taksi alayım, temiz temiz bu işi yapayım."

        Henüz kesin bir kararın alınmadığını ama önümüzdeki toplantıda karara itiraz edeceklerini belirten Çavuş, sözlerine şöyle devam etti:

        "Ben buraya 100 bin TL para ödüyorum, ihale ile Savunma Sanayi'nden almıştım. Belediye buna nasıl karışabilir, böyle bir kararı nasıl alabilir, aklım almıyor. Dediğim gibi Taksiciler Odası Başkanı Yahya Uğur, esnafı birbirine düşürüyor. Oda Başkanı bir kaos çıkarmanın peşinde."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ