Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Nihat Zeybekci: Türkiye ile Kuveyt arasındaki ticaret hacmi artırılmalı - İş-Yaşam Haberleri

        Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Bakanı Halid Nasır Abdullah er-Rudan ve beraberindeki heyetle Bakanlıkta görüştü. Zeybekci, burada yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki potansiyele işaret ederek, ilişkilerin daha iyi olması için çalıştıklarını söyledi.

        Son dönemde Körfez ülkeleri arasındaki ihtilafı üzülerek izlediklerinin altını çizen Zeybekci, "Kardeşler arasındaki bu sorunun da yine kardeşçe çözüleceğine inanıyoruz. Kuveyt'in bu yöndeki gayretlerini destekliyoruz. İnşallah en kısa sürede bu problem geride kalmış olur. Bu projelerle ilgili atacakları adımlarda biz de elimizden gelen her türlü desteği vermeye hazırız. İlk başlayacağımız nokta ikili ticaretimizin artırılması olmalı. 1.3 milyar dolarlık ticaret hacmi kesinlikle bize yakışan bir miktar değil, ilk hedefimiz ve takvimlendirmemiz buradan başlasın diye düşünüyorum"

        "TÜRKİYE'NİN TUTUMUNU ÖVMEK İSTİYORUM"

        Kuveytli Bakan er-Rudan ise Türkiye'nin davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki ülkenin dostluğuna ve kardeşliğine dikkati çekti.

        Körfez'de bir kriz yaşandığını hatırlatan er-Rudan, "Kuveyt Emiri'nin hikmetine ve kudretine inanıyoruz. Kendisi Körfez ülkeleri arasında arabulucu, hepsini ziyaret etti, anlaşmazlığın giderilmesi için çalışıyor. İnşallah kısa süre içinde bunun semerelerini göreceğiz. Aslında Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri arasında iş birliğinin ötesinde kardeşlik, kan bağı, akrabalık gibi birçok özellik var. Türkiye'nin tutumunu da burada övmek istiyorum. Türkiye barıştan ve sorunların bir an önce çözülmesinden yana tavır sergilemektedir" değerlendirmesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ