Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Delivery’nin ortağı Rocket, Türkiye’de kaybettiğini geri aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Gazete Habertürk'ten Yiğitcan Yıldız'ın haberine göre, Berlin merkezli şirket, borsadaki ilk gününde 530 milyon dolar kazanırken, Delivery Hero’nun yaklaşık yüzde 40’ına sahip Rocket Internet de kazançtan ciddi pay sağlamış oldu.

        Delivery Hero’ya 70 milyon dolar yatırım yapan Rocket İnternet Türkiye’yi yakından tanıyor. Şirket, 2012’de Türkiye’de 10’a yakın e-ticaret firması kurmuş, fakat pazarda istediği başarıyı gösteremeyince 3 ay sonra faaliyetlerinidurdurmuştu.

        Delivery Hero’nun Yemek Sepeti’ni satın almasıyla birlikte de Rocket, Türkiye faaliyetlerine yeniden dönmüş ve önemli bir gelir sağlamış oldu. Delivery Hero’nun gelirleri 2016 yılında yüzde 60 artışla 195 milyon dolara yükseldi. Şirketin gelirleri MENA (Ortadoğu, Afrika) bölgesinde ise yüzde 119 arttı ve 79 milyon dolara ulaştı.

        Alman şirketin aynı dönemde piyasa değeri 1.6 milyar dolardan 2.6 milyar dolara yükselirken, MENA bölgesi faaliyetlerinin değeri de yüzde 135 arttı. Delivery’nin ortağı Rocket’ın yemek sektörü gelirleri de 2016 yılında yüzde 90 artışla 1 milyar dolar olarak gerçekleşti. Şirketin, bir sene içindeki gelir ve değer artışının içinde, 2015 yılında satın alınan Yemek Sepeti’nin net etkisi görülüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ