Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türkiye İhracatçılar Meclisi 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde çalışma mesajı verdi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İhracatçılar Meclisi Yönetim Kurulu, sektör ve birlik başkanlarının katılımıyla “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı gerçekleştirildi. Anmada bir yıl önceki acı tablonun ardından çalışma ve hedeflere odaklanma mesajı verildi.

        #ozelharf#Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci:#

        “Türkiye’yi dünyanın ilk 10, Avrupa’nın ilk 3 ekonomisinden biri haline getirirsek, milli gelirimizi 25 bin doların üzerine, ihracatımızı 500 milyar dolara, dış ticaret hacmimizi 1.2 trilyon dolara çıkarırsak, TC pasaportunu dünyada en itibarlı pasaport haline getirirsek bu ihanetlerin hiçbirisini düşünüyor olmayacağız.”

        30 ÜLKEYE TİCARET HEYETİ GÖNDERDİK

        TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine, yüce milletimizin ise canına kastettiler. Ertesi gün, ‘Millet ihanete teslim olmadı’ diyerek kalkışmayı kınadık. Yine aynı gün durmak yok çalışmaya devam dedik. 30 ülkeye ticaret heyeti gönderdik. Türkiye İmaj Kampanyası ile 7 ülkede 2.4 milyar kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. İhracatçılarımızla Milli Birlik Yürüyüşü’ne katılım sağlayacağız." dedi.

        Millet olarak birlik içinde omuz omuza vermeye devam ederek Türkiye’mizi daha da büyüteceğiz. 15 Temmuz’u asla unutmadan, gelecek hedeflerimize kararlılıkla ilerleyeceğiz. Tüm şehitlerimizin ve gazilerimizin aziz hatırası bizler için en büyük ilham kaynağıdır. ‘Zaferin cephanesi üretimdir’ vizyonuyla yeni başarı hikâyeleri yazmaya ve rekorlara devam edeceğiz. BTSO Başkanı İbrahim Burkay
        FETÖ’nün hain darbe girişimi sonrasında kara propagandalar ile yabancı kamuoyunda algı oluşturan kirli odakların hedefinde olan ülkemiz ve ekonomimiz için 65 bin ihracatçı tek yürek olarak üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirdik. 2016 yılı tekstil ve hammaddeleri ihracatımız bir önceki yıl olduğu gibi 10 milyar dolar değerinde gerçekleşmiştir. - İTHİB Başkanı İsmail Gülle

        OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN EKONOMİMİZ BÜYÜDÜ

        UİB Koordinatör Başkanı Orhan Sabuncu: "Hükümetimizin bilhassa 15 Temmuz sonrasında; başarılı ihracatçıya yeşil pasaport uygulamasından Eximbank kredi olanaklarının genişletilmesine kadar ihracatı destekleyen reform paketlerini hızla devreye alması, bizler için çok büyük bir moralmotivasyon kaynağı oldu. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türkiye ekonomisi büyümesini sürdürdü."

        TÜGİAD Başkanı Ali Yücelen: "15 Temmuz darbe girişiminin ve yarattığı belirsizliğin, kısa vadeli sosyal ve ekonomik olumsuz etkisi, hükümetin ve devlet kurumlarımızın, milletimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve iş dünyasıyla birlikte soğukkanlı duruşu ve direnci sayesinde, minimum zararla atlatılmıştır. Bu tür hain girişimlere alet olmamak için tüm aktörlerin azami hassasiyeti göstermesi gerekiyor."

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ