Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Sivas'tan 30 ülkeye pet ambalaj ihracatı - İş-Yaşam Haberleri
        1

        Sivas'ta plastik pet ambalaj üreten bir firma, 30 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren bir firma, 2011 yılından bu yana plastik pet ambalaj, plastik kapak ve ambalaj malzemesi üretiyor.

        2

        Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Yahya Köse, ağırlıklı olarak gıda firmaları için ambalaj malzemesi ürettiklerini söyledi. Özel siparişleri de değerlendirdiklerini anlatan Köse, şu açıklamalarda bulundu:

        3

        Firmalara özel, kendi isteklerine uygun tasarımlar veya farklı özellikte istenen ambalaj malzemelerini üretiyoruz. Firmalar için özel tasarım ekibimiz var. Bunların önce tasarımını oluşturuyor, tasarımları sunuyoruz. Firmalar da istedikleri özellikteki ürünleri bize belirtiyor, buna uygun tasarımların kalıplarını hazırlayıp, üretime başlıyoruz. Ürünler, ısıya ve güneş ışınlarına dayanıklı.

        4

        Ürünlerin tamamı orijinal ham maddeden yapılıyor ve geri dönüşüm malzemesi kullanılmıyor. "UV" bariyerli pet şişeyi Türkiye'de sadece biz üretiyoruz ve bu malzemenin güneş ışınlarından etkilenmiyor.

        5

        ÜRÜNLERİN YARISI İHRAÇ EDİLİYOR

        Ürünlerin yarısını yurtdışına sattıklarını anlatan Köse, şunları kaydetti:

        6

        "Yurtiçinde ulusal zincir mağazaları olan firmalara satış yapıyoruz. Yurtdışında da 6 kıtada ve 30 ülkeye ihracatımız var. Kuzey Afrika ve Güney Afrika ülkeleri başta olmak üzere İngiltere, İspanya, Ukrayna, Bulgaristan, Polonya, Macaristan'a ihracat yapıyoruz. Yurt dışına ağırlıklı kapak ve yarı mamul yani ürünün şişmemiş halini gönderiyoruz. Sadece Gürcistan'a ağzı teneke kapaklı pet ambalaj gönderiyoruz, oradan da İngiltere, Amerika'ya gönderiliyor. Yakında Türkiye'de de bu ürünü piyasa sunacağız. Dünyada da bu konuda büyümeyi, söz sahibi olan gıda firmalarına üretici olmayı, ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz."

        7

        SICAK DOLUMDA ERİMEYEN PLASTİK TÜRKİYE'DE ÜRETİLECEK

        Köse, firmalarında yaklaşık 80 personelle 3 vardiya çalıştıklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

        8

        Yaklaşık 100'ün üzerinde üretim çeşidimiz var. Aylık 300 ton civarında ham madde işliyoruz. Dünyada yeni bir trend var. Sıcak dolumda erimeyen plastik ambalajlar üretiliyor. Türkiye'ye de yurtdışından ham maddesi geliyor. Bununla ilgili de bir Ar-Ge çalışmamız var.

        9

        Yurtdışından gelen yarı mamulü ve sıcaklığa dayanıklı ürünü Türkiye'de kendi teknolojimizle yapacağız. Bu, sağlık açısından çok önemli bir ürün. Ürünler plastik ambalajda pastörize edilemiyordu, bu ürünle plastik ambalajda pastörize edilebilecek, dolayısıyla ürünlerde katkı maddesi, koruyucu kullanılmayacak ve saf bir ürün olacak. İçini görerek alabileceğiniz bir ürün elde edilmiş olacak.