Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Türk savunma ürünlerine ambargo mu yapılıyor? - İş-Yaşam Haberleri

        Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli Gaziler Günü nedeniyle Ankara'da düzenlenen programda konuştu. ABD ve Almanya ile yaşanan silah krizine değinen Canikli şunları söyledi:

        "Bugün birçok Amerikan ve Alman firması, savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo uygulayarak Türkiye'ye vermiyorlar, geciktiriyorlar. Şu anda içinde yaşadığımız durum, tablo bu. Hibe filan değil, parasını peşin veriyoruz ama terör örgütlerine karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar ama hamdolsun özellikle son yıllarda bu mücadeleyi tamamen kendi imkanlarımızla, kaynaklarımızla yerli savunma ürünleriyle yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz.Çok daha iyi silah sistemlerini yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz; dünyadan da çok ciddi talep geliyor"

        REKLAM

        KÜRESEL SAVAŞIN FİTİLİNİ ATEŞLER

        IKBY'nin referandum kararıyla bağlantılı gelişmelere de değinen Bakan Canikli şöyle devam etti: "Son günlerde ülkemizin güneyinde etnik yapı üzerine kurulu bir siyasi oluşum oluşturmaya çalışıyorlar, bu üst seviyede tehdit oluşumudur, buna müsaade edemeyiz. Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması ne zaman biteceği bilinemeyen, küresel boyuta taşınacak daha büyük bir savaşın fitilinin ateşlenmesi anlamına gelir.

        Irak'ın toprak bütünlüğünün ortadan kaldırılması anlamına gelecek bir değişim Türkiye için çok ciddi bir risktir.Risk faktörlerinin büyümesini engellemek için her türlü adımı atacağımızdan, her türlü kararı alacağımızdan hiç kimse en ufak tereddüt içinde olmasın.Bütün güvenlik güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz görevinin başındadır. bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir. İhtiyaç duyulan bütün kaynak ve imkanlar seferber edilmektedir; bu mücadeleyi yürütebilmek için kaynağımız var."

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ