Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Garanti Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Faik Şahenk görevini devretti! - İş-Yaşam Haberleri

        Garanti Bankası tarafından KAP'a yapılan açıklamada, "Bankamız Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ferit Faik Şahenk 19 Eylül 2017 tarihi itibari ile Bankamızdaki Yönetim Kurulu Üyeliği ve Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinden, Doğuş Holding ve Doğuş Grubu Şirketleri bünyesindeki çalışmalarına yoğunlaşmak adına istifa ettiğini tarafımıza bildirmiştir. Yönetim Kurulumuz 19 Eylül 2017 tarihinde toplanarak Sayın Şahenk'in istifasını kabul etmiş olup, söz konusu istifa sonrası boşalan Yönetim Kurulu Başkanlığına, Başkan Vekili Sayın Süleyman Sözen'in, Başkan Vekilliği görevine ise Sayın Jorge Saenz-Azcunaga Carranza'nın atanmasına karar vermiştir. İstifa nedeni ile boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine atama hususu ise önümüzdeki dönemlerde karara bağlanacaktır" ifadelerine yer verildi.

        HİSSELERİNİ BBVA'YA DEVRETMİŞTİ

        Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Doğuş Grubu Şubat 2017’de bankadaki kalan hisselerinin büyük bölümünü İspanyol ortağı BBVA’ya devretmişti. Böylece 34 yıl aradan sonra Şahenk Ailesi’nin bankacılıkta yönetimdeki aktif rolü sona ermiş olurken Ferit Şanenk de 16 yıl sonra Garanti Bankası Başkanlığı görevini bırakmış oldu.

        Doğuş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı olan Ferit Şahenk, Garanti Yatırım’ın Kuruculuğu ve Başkan Yardımcılığı, Doğuş Holding CEO’luğu ve Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulunmuştu. Halen Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdüren Ferit F. Şahenk, daha önce de DEİK bünyesinde faaliyet gösteren Türk-Alman İş Konseyi Başkanlığı, TürkAmerikan İş Konseyi Başkanlığı, Türk-Birleşik Arap Emirlikleri İş Konseyi Başkanvekilliği ve TürkYunan İş Konseyi Yürütme Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmişti.

        Şahenk ayrıca Dünya Ekonomik Forumu ve Medeniyetler İttifakı İnisiyatifi içerisinde aktif bir üye olarak yer alıyor. Massachusetts Institute of Technology (MIT) Sloan School of Management Avrupa, Ortadoğu, Güney Asya ve Afrika Bölgesel Yürütme Kurulu ve London School of Economics (LSE) Ortadoğu Merkezi Danışma Kurulu üyesi olan Ferit F. Şahenk Boston College Pazarlama ve İnsan Kaynakları Bölümü mezunu.

        İspanyol bankacılık devi BBVA, Garanti Bankası’ndaki Doğuş Grubu paylarını devralma sürecini Şubat 2017’de tamamladı. BBVA’nın yüzde 9.95’lik payı devralmasıyla Doğuş Grubu’nun Garanti Bankası’nda sadece yüzde 0.05 payı kaldı. 44 milyar TL’lik piyasa değeri olan bankada İspanyol BBVA’nın yüzde 49.85 payı bulunuyor.

        REKLAM
        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ