Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Tüketici hakları Philips - İş-Yaşam Haberleri

        AYŞEGÜL AKYARLI GÜVEN-HABERTÜRK

        Philips’in Tüketici Ürünleri Genel Müdürü Elvan Özkal tüketicilerin aslında ne istediğini daha iyi anlamak ve yaptırdıkları anketlerde karşılarına çıkan sonuçların ete kemiğe bürünmüş halini yaşamak için müşterilerine ev ziyaretlerine başladı. İlk seçtiği ürün grubu da ütü oldu. Bu ziyaretler sırasında misafir olduğu evlerde ev sahibinin ve evdeki diğer misafirlerin getirdiği ütülenmemiş çamaşırları ütülemelerine yardımcı olan Özkal, “Ziyaretlerde ben de ekibimizle birlikte ütüye yardımcı oluyorum. Ama bize bıraktıkları hep pantolon ve gömlek gibi zor parçalar oluyor. Onlardan çok şey öğreniyorum” dedi.

        PAZAR 1.9 MİLYAR TL

        Türkiye’de toplam küçük ev aletleri pazar büyüklüğü 1.9 milyar TL. Kadınların ütü yapma eyleminden beklentilerinin başında yüzde 89’luk oranla kırışıklıkların açılması geldiğini dile getiren Özkal, “Kıyafetleri dezenfekte etmesi ve hijyen kaygısı ile kıyafetleri yumuşatarak daha rahat giyilir hale getirmesi de ütü yapmamızın diğer nedenleri arasında” diyor.

        Elvan Özkal’ın verdiği bilgiler şöyle: “Ütü kadının itibarı gibi. O gömleklerdeki çizgiler ne kadar doğruysa kadın da o kadar mutlu. Evdeki yardımcı ütü konusunda da söz sahibi. Kolay ütü yapmak, diğer işlere de vakit ayırabilmek için ‘İlle de bu markayı al’ diye talep edebiliyor.” Gömlek ütüsü kadın için itibar demek

        YÜZDE 57 TEK SEFERDE ÜTÜLÜYOR

        Philips’in araştırmasına göre yüzde 57’lik bir kesim, tüm ütü sepetini tek seferde ütülerken, yüzde 23’lük bir kesim ihtiyaç oldukça kıyafetlerini tek tek ütülemeyi tercih ediyor. Yaklaşık olarak haftada 1 kere ütü yapıyoruz. Ütü yapanların yüzde 25’i haftada 30 dakika, yüzde 30’u haftada 1 saate kadar, yüzde 19’u haftada 1-1.5 saat, yüzde 26’sı ise haftada 1.5 saatten fazla zamanı ütü için ayırıyor. Ayrıca, Türk kadınları ütü yaparken en çok müzik dinliyor ve TV izliyor. Özkal’ın verdiği bilgilere göre Türkiye pazarının yüzde 80’i halen buharlı ütülerden oluşuyor. Yüzde 20’lık kısım ise buhar kazanlı ütü pazarına ait. Dünyada ise kazanlı ütü toplam pazarın yüzde 50’sine hâkim konumda bulunuyor.

        BUHARLI ÜTÜDE PAZARINI KATLADI

        1.5 Elvan Özkal, “Philips, 6 ay gibi kısa bir süre içinde buhar kazanlı ütü pazarındaki payını 2 katına çıkardı. Yüzde 14 seviyelerinden yüzde 30 seviyelerine geldi” diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ