Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler TKYD'nin yeni yönetimi seçildi - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği'nin (TKYD) 6. Olağan Genel Kurul toplantısında 2013-2015 döneminde görev yapacak yönetim ve denetim kurulu üyeleri seçildi.

        TKYD açıklamasına göre, yapılan seçimle TKYD Yönetim Kurulu'nda bundan sonra Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Ahmet Dördüncü, İlhami Koç, Hurşit Zorlu ve Gür Çağdaş görev alan isimler arasında yer aldı.

        Genel Kurul toplantısında konuşan Mehmet Göçmen ise kurumsal yönetimin Türkiye'de giderek daha fazla önem kazandığını ve daha fazla şirketin buna gönüllü olduğunu söyleyerek, ''Sürdürülebilir ekonomik kalkınma yatırımcıların çıkarlarını koruyabildikleri, sağladıkları kaynakların amaca yönelik kullanıldığından emin olabildikleri, faaliyetleriyle toplumsal çıkarlara zarar vermeyen ve tüm bunlar için hak sahiplerine hesap veren şirketlerin, özetle, kurumsal yönetimin varlığıyla mümkündür. Ülkemizde oluşmakta olan olumlu atmosferin, kurumsal yönetim anlayışının kurum kültürü olarak içselleştirilmesi sürecini hızlandıracağına ve hedeflere ulaşmamızda katkı sağlayacağına inanıyorum. TKYD olarak faaliyetlerimize geçmişte olduğu gibi gelecekte de bu amaçla devam edeceğiz'' dedi.

        Toplantı sonucu belirlenen 2013-2014 Dönemi TKYD Yönetim Kurulu Asıl Üye Listesi şöyle oluştu: ''Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Mehmet Göçmen, Anadolu Endüstri Holding A.Ş. İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hurşit Zorlu, İş Yatırım YK Başkanı ve İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç, Akkök Holding CEO Ahmet Dördüncü, Garanti Portföy Yönetim Kurulu Başkan Vekili Gür Çağdaş, Kilsan A.Ş. Genel Müdür Fuat Ekmekçioğlu, Hergüner Bilgen Özeke Avukatlık Ortaklığı Ortaklarından Av. Tolga Danışman, Doğan Şirketler Grubu Mali İşler Başkan Yardımcısı Dr. Murat Doğu, Cerebra Muhasebe Vergi ve Denetim AŞ Ortaklarından Fikret Sebilcioğlu, Yapı Kredi Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Fatma Füsun Bozok Akkol, Yaşar Holding AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Feyhan Yaşar.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ