Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler 'İç Denetim Farkındalık Ödülleri' dağıtıldı! - İş-Yaşam Haberleri

        Türkiye İç Denetim Enstitüsü (TİDE), “İç Denetim Farkındalık Ayı” olarak belirlenen mayıs ayı etkinliklerle devam ediyor.

        20 ÖDÜL VERİLDİ

        Bu yıl 21 Mayıs tarihinde 3. kez düzenlenen tören ile “İç Denetim Farkındalık Ödülleri”; Toplumsal Farkındalık, Kurumsal Farkındalık, Bireysel Farkındalık, Akademik Farkındalık ve Gönüllü Kuruluşlar olmak üzere 5 kategoride 20 ödül verildi. TİDE Yönetim Kurulu Başkanı Özlem İğdelipınar ödül töreninde yaptığı konuşmada, Mayıs ayını tüm dünyadaki iç denetçiler ile birlikte “İç Denetim Farkındalık Ayı” olarak çeşitli etkinliklerle kutladıklarını söyledi.

        KİMLERE ÖDÜL VERİLDİ?

        Toplumsal Farkındalık kategorisinde İç Denetim Farkındalık Ödülü; iç denetim mesleği ve TİDE adına bir referans kaynağı olarak toplumsal farkındalık yaratmasından dolayı "KOBİ'lerde İç Denetim için Pratik Bilgiler" kitabını yayınlayan İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’na (İSMMMO) verildi. Söz konusu kitapçık İSMMMO İç Denetim Komite Başkanı Cumhur Karatepe ve komite üyeleri, iç denetim mesleğinin duayenlerinden Sayın Ali Kamil Uzun ve İSMMMO saymanı Erol Demirel’in katkılarıyla hazırlanmıştır.

        Kurumsal Farkındalık kategorisinde; Borusan Holding, Çimsa, Enerjisa, Türkiye Finans Katılım Bankası, Koç Finansal Hizmetler, Bank Asya, Türkiye İş Bankası, Albaraka Türk, Sabancı Holding ve Avea “İç Denetim Farkındalık Ödülü”nü aldı.

        Bireysel Farkındalık kategorisinde; İç Denetim Mesleği ve TİDE’nin gelişimine yaptığı değerli katkılarından dolayı, TİDE Kurucusu ve Onursal Başkanı Ali Kamil Uzun; TİDE Yönetim Kurulu Üyesi Gürdoğan Yurtsever TİDE Eski Başkanı Çetin Özbek 2013 Bireysel Farkındalık Ödülü’nün sahipleri oldular.

        Akademik Farkındalık Kategorisinde; Prof. Dr. Cemal İbiş ve Prof. Dr. Nuran Cömert Galatasaray Üniversitesi ve İ.Ü. İşletme Fakültesi 2013 Akademik Farkındalık Ödülü’nü aldılar.

        Gönüllü Kuruluşlar Kategorisinde ise; 2013 Gönüllü Kuruluşlar Farkındalık Ödülü’nün sahibi Darüşşafaka Cemiyeti oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ