Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Spor Ekonomisi Paraları saçtılar! - İş-Yaşam Haberleri

        Kadro değerlerine göre, 905 milyon euro ile Avrupa’nın en değerli 7. ligi olan Spor Toto Süper Ligi’nde yeni sezon bu hafta sonu başlıyor. Türk futbolunun lokomotifi olan dört büyükler, her yıl olduğu gibi bu yıl da, şimdiye kadar imza attıkları transferler sözleşmeleri ile büyük borçların altına girdi.

        Radikal'in haberine göre; Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor bu yıl sözleşme imzaladıkları futbolcu ve hocalar için, sözleşme süreleri boyunca toplam 188.6 milyon euroluk (482.8 milyon TL) borcun altına girdi. Fenerbahçe, özellikle Emenike ve Alper Potuk ile transferde şimdiye kadar en fazla borcun altına giren kulüp oldu.

        Galatasaray, yabancı sınırlaması nedeniyle kısmen frene basarken, Beşiktaş’ta ‘feda’ dönemi sona erdi.

        FENERBAHÇE: 80.350.000 EURO

        Fenerbahçe, transfer edilen 5 futbolcu için 29.3 milyon euro bonservis ödedi. Volkan, Selçuk Şahin ve Mehmet Topuz ile sözleşme yenilendi. Alper Potuk, Alves, Kadlec Holmen ve son olarak Emenike kadroya katıldı. Emenike’nin bonservis dahil toplam maliyeti 22.8 milyon euroya ulaştı. Eskişehir’e 6 milyon 250 bin euro bonservis bedeli ödenerek alınan Alper Potuk’a da 5 yılda 8 milyon euro ödenecek. Kaleci Volkan Demirel’e 4 yılda 10 milyon euro ödeyecek olan Fenerbahçe, Kadlec ve Alves için 10 milyon euro borservis bedeli ödedi.

        GALATASARAY: 48.200.000 EURO

        7 futbolcuyla sözleşme imzalayan Cimbom, üç futbolcuya 12.8 milyon euro bonservis bedeli ödedi. 7 futbolcuya, sözleşme süresi boyunca ödenecek garanti para ise 35.5 milyon euro olarak belirlendi. Cimbom’un bu yıl stoper olarak tranfer ettiği Chedjou’nun toplam maliyeti 16.3 milyon euro oldu. Melo için Juventus’a 3 milyon 750 bin euro bonservis ödendi, Futbolcuya da 3 yıl içinde 9.3 milyon euro garanti para ödenecek.

        BEŞİKTAŞ: 39.210.000 EURO

        Geçen sezonu ‘feda’ yılı ilan eden Beşiktaş, bu yıl transferin hızlı kulüplerinden oldu. Teknik direktör Aybaba ile yollarını ayıran Kartal, yeni hocası Biliç dahil 13 sözleşmenin altına imza attı. 5 futbolcu için 10.1 milyon euro bonservis bedeli ödeyen Kartal, 29.2 milyon euroluk ödemeyi de garanti etti. Kaleci Tolga Zengin’i tranfer eden eden Beşiktaş, oyuncu içtin kulübüne 2 milyon 750 bin euro ödedi. Futbolcuya da 3 sezon için 3 milyon 750 bin euro garanti para verildi. Serdar Kurtuluş, Sezer Öztürk, Ömer Şişmanoğlu ve Franco için de bonservis bedelleri ödendi. Kartal yeni hocası Bilic ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Hocaya bu süre içinde 4.8 milyon euro garanti para verilecek. Borsenvisi için 1 milyon 650 bin euro ödenen Ömer Şişmanoğlu da 4 yıllık sözleşme süresi boyunca 3 milyon 450 bin euro garanti para alacak.

        TRABZONSPOR: 20.830.000 EURO

        Trabzonspor, bu yıl transferde önemli oyunculara imza attırdı. Maluda’yı kadrosuna katan Trabzonspor, futbolcuya 2 yılda 5 milyon euro ödeyecek. Karadeniz Fırtınası 3 yıllık sözleşme imzaladığı Bonsingwa’ya da 5.9 milyon euro garanti para ödeyecek. Gençlerbirliği’nden transfer edilen Aykut Demir için kulübüne 2.9 milyon euro bonservis ödendi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ