Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler 'Yağdır ve dua et' çağı bitti! - İş-Yaşam Haberleri

        HABERTÜRK

        16’ncı Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi'nde konuşan Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, tüketicinin rastgele kampanyalardan rahatsız olduğuna dikkat çekti. Boyner “Yağdır ve dua et çağı bitti, öldü” dedi.

        Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Eskiden insanlara birtakım kampanyalar, bilgiler gönderip 'Para kazanalım' diye dua ediyorduk. 'Dene ve dua et' yok artık. 'Yağdır ve dua et' bitti, öldü” dedi. İstanbul'da düzenlenen 16'ncı Asya Pasifik Perakende Konferansı ve Sergisi'nin (APRCE) ikinci gününde konuşma yapan Boyner, tüketicinin saygı beklediğine dikkat çekti.

        MÜŞTERİYİ TEK TEK DÜŞÜNMEK GEREK

        “Herkesi tek tek düşünmeniz lazım” diyen Boyner, şöyle devam etti: “Sosyal medya üzerinden, bir kadın müşterimiz bana şöyle bir mesaj gönderdi: 'Kadınlar Günü'nde erkek giyim kampanyası gönderen Boyner'e tebrikler!' Dalga geçiyor. 'Bana yağdırma, bunu bana gönderme' diyor. İnsanlar saygı görüp takip edilmek istiyor. Rastgele, onları ilgilendirmeyen kampanyaları fırlatırsanız, müşterileri kaybedersiniz. Rahatsız olurlar. 'Yağdır ve dua et' bitti, öldü. 'Dene ve dua et' yok artık.” Grup bünyesinde, 12 milyon müşteriyle sadakat kartları gibi uygulamalar sayesinde bağ kurduklarını ifade eden Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner, “Bizim için her şey müşterinin etrafında dönüyor” dedi.

        "ORTALAMALAR YALAN SÖYLER"

        Ortalama müşteri olmadığını dile getiren Boyner, “Son 3 yıldır ortalama olarak yıllık büyümemiz yüzde 25'in üzerinde. Fakat her yıl 3'te 1 oranında müşteri kaybediyoruz. Bir şey yapmazsak 3 yıl sonra işsiz kalırız! Ortalamalar yalan söyler, öldürür” örneğini verdi.

        KAÇIŞI DURDURMA PLANI

        2014 yılında portföylerine 2 milyon yeni iş eklemek istediklerini söyleyen Cem Boyner, “Aynı dönemde müşteri kaçış oranını da 500 bine indirmeye çalışacağız” dedi.

        "ALIŞVERİŞ TEKRARI GEREK"

        Boyner, “Müşteri giderse, yerine gelenin aynı harcama oranına ulaşması zor oluyor. Tekrar tekrar gelmesini sağlarsanız iyi bir ilişki oluyor” dedi. Boyner sattıklarının yanı sıra tüketicinin neleri bulamadığını da kaydettiklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ