Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Yıldız Holding, teknoloji alanında faaliyet gösteren Penta, Ekip Elektronik ve iştiraki Beyaz İletişim'i satın aldı - İş-Yaşam Haberleri

        Menekşe ATASELİM / HT EKONOMİ

        Yıldız Holding satın almalara 2014'te de devam ediyor. Holding bünyesinde teknoloji alanında faaliyet gösteren Penta, Ekip Elektronik ve iştiraki Beyaz İletişim'i satın aldı. Operasyonu, Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, Twitter hesabından duyurdu.

        Yan malzeme dağıtıcısı bu şirketlerin katılımıyla, Penta'nın ürün gamının zenginleştiğine dikkat çeken Ülker, “Demem o ki, gıda ana işimiz ama teknolojide de iyiyiz” ifadesini kullandı. 1990 yılında Penta Bilgisayar adıyla kurulan şirket; bugün Acer, IBM, Toshiba, Adobe'nin de aralarında bulunduğu 150'den fazla markanın Türkiye dağıtıcılığını yapıyor. 2010'da Yıldız Holding şirketleri arasına katılan Penta, 2012'de Mersasistem ile birleşerek Penta Teknoloji Ürünleri Dağıtım ve Ticaret AŞ adını alıp sektörde ikinci konuma gelmişti. Ülker'e bağlı Yıldız Holding, Gözde Girişim Sermayesi ve Şok Süpermarketleri 2013 yılında toplam 845 milyon dolarlık satın alma yapmıştı.

        İşte Ülker'in o tweetleri:

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ