Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Forbes dergisi satılıyor, Forbes için yapılan teklifler - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ

        Geçen kasım ayında satışa çıkarıldığı duyurulan ABD’li ekonomi dergisi Forbes için sona yaklaşıldığı belirtildi. Gelen bilgilere göre Forbes için yapılan teklifler 350 – 475 milyon dolar arasında değişiyor. Alman Deutsche Bank’ın yürüttüğü satış sürecinin bu ay sonuna doğru tamamlanacağı belirtiliyor. 1917’den beri büyük oranda Forbes Ailesi’nin kontrolünde bulunan dergi son yıllarda reklam gelirlerinde yaşanan sert düşüş nedeniyle sıkıntıya girdi.

        FORBES'İN TARİHÇESİ

        Forbes, iki haftada bir yayınlanan bir iş dergisidir. 1917 yılında İskoçya'dan ABD'ye göç eden B. C. Forbes tarafından kurulmuştur. Onun ölümünden sonra oğlu Bruce şirketin başkanı olmuştur. Bruce'un da ölümünden sonra sırasıyla dergiyi Malcolm Forbes, Steve Forbes, Timothy C. Forbes yönetmiştir. Derginin bugünkü editörü William Baldwin, yayıncısı ise Richard Karlgaard’dır. Forbes’in merkezi New York'ta 5. Cadde üzerindedir.

        Şirketin Forbes dergisinden başka ForbesLife , Forbes Asia, American Heritage , American Legacy ve American Heritage of Invention & Technology isimli dergileri de yayınlanmaktadır. Forbes, ingilizcenin dışında yedi başka yerel dilde yayınlanmaktadır. Steve Forbes ve derginin bazı yazarları Fox TV için Forbes on Fox ve Forbes On Radio programlarını da hazırlamaktadırlar. Forbes yayınladığı zenginler listeleri ile de bilinmektedir. Forbes’in bu konuda yaptığı dedektifvari araştırmalarının sonuçlarına neredeyse kesin gözüyle bakılmaktadır.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ