Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Kaynak Holding mercek altında! Maliye Bakanlığı'ndan Kaynak Holding'e vergi incelemesi - İş-Yaşam Haberleri

        NT mağazaları, Sürat Kargo, Sürat Bilişim gibi şirketleri bünyesinde barındıran Kaynak Holding'de, İstanbul Mali Şube ekipleri nezaretinde Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK) tarafından vergi incelemesi başlatıldı. Vergi ve finans hareketleri incelemeye alınan holdingin yetkilileri, incelemeye Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) katıldığı yönündeki iddiaları ise yalanladı.

        Alınan bilgiye göre, Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu (VDK), İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri nezaretinde, Fethullah Gülen Cemaati'ne yakın olduğu söylenen Kaynak Holding'in İstanbul Bulgurlu'daki ‘yönetim' ve Mahmutbey'deki ‘merkezi birim' binalarına baskın düzenlendi. Holding'in finans hareketlerine ilişkin belgeler ve bilgisayar kayıtları incelemeye alındı. VDK denetçilerinin, özellikle holding bünyesindeki Sürat Kargo ve bilişim şirketleri üzerinde yoğunlaştığı belirtildi.

        "MASAK DEĞİL VDK"

        Akşam saatlerinde başlayan operasyonla ilgili ilk gelen bilgiler arasında yer alan Mali Suçları Araştırma Kurulu'nun (MASAK) "kara para ve vergi kaçakçılığı" kapsamında operasyon düzenlediği iddiaları ise holdin yetkilileri tarafından yalanlandı. Holding yetkilileri, yapılan incelemeye MASAK ekiplerinin kesinlikle katılmadığını, denetimin Maliye Bakanlığı elemanları tarafından yürütüldüğünü ifade etti.

        TOSUN: "VERGİ İNCELEMESİ"

        Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun da konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Bazı basın yayın organlarında yer alan haber ve yorumlar sebebiyle, tarafımızdan aşağıdaki açıklamanın yapılmasına lüzum görülmüştür. Maliye Bakanlığı Vergi Denetim Kurulu tarafından şirketimizin ticari faaliyet alanları ile alakalı 26 Mart 2014 tarihi itibariyle bir vergi incelemesine başlanmıştır. Birçok iştiraki itibariyle bağlı bulunduğu vergi daireleri nezdinde yıllardan beri kurumlar vergisi rekortmenler listesine giren kurumlarımız, ilgili makamlar nezdinde seçkin mükellefler statüsünde yer almıştır. Bu itibarla, gün içerisinde bir takım medyada konu ile ilgili yapılan haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" dedi.

        1,5 MİLYAR LİRALIK CİROSU VAR

        1979 yılında kurulan Kaynak Holding bünyesinde, eğitim, yayıncılık, kargo, gıda, turizm ve bilişim sektöründeki şirketler bulunuyor. Bu şirketlerde yaklaşık 8 binin üzerinde kişi çalışıyor. Yıllık 1,5 milyar liralık ciroya sahip holding, 16 farklı sektörde bünyesinde 100 aktif marka ile 23 ayrı şirket barındırıyor.

        KAYNAK HOLDİNG'TEKİ İNCELEME ÇALIŞMASI SONA ERDİ

        Kaynak Holding'in Üsküdar'daki merkezinde dün akşam saatlerinde başlatılan denetim veinceleme sona erdi.

        Holding'in, Bulgurlu Mahallesi Şafak İş Merkezi'ndeki binasında dün akşam saatlerinde Maliye Bakanlığı müfettişleri ile İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı polis ekiplerince, denetleme ve inceleme başlatıldı.

        Gün boyu devam eden incelemelerin ardından müfettişlerve polis ekipleri, iş merkezinden ayrıldı.

        Müfettiş ve polislerin holding içerisindeki bazı şirketlerin bilgisayar ve evraklarında inceleme yaptıkları öğrenildi.

        KAYNAK HOLDİNG'DEN AÇIKLAMA

        Kaynak Holding'de, Maliye Bakanlığı'na bağlı müfettişler ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemenin tamamlanmasının ardından, akşam saatlerinde holdingden açıklama yapıldı.

        Kaynak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Naci Tosun, holdingin, kurulduğu günden bu yana insani değerlere ve kanunlara saygılı, yenilikçi, toplum için değer üretmeyi hedefleyen ve ticari itibarını en önemli zenginliği olarak gören bir yönetim anlayışını tüm faaliyetlerinde esas aldığını belirtti.

        "KARA PROPAGANDA"

        Tosun, açıklamasında şunları kaydetti:

        "2013 verileri itibariyle Kaynak Holding ve iştirakleri olarak doğrudan veya dolaylı istihdam yoluyla yaklaşık 50.000 kişiye gelir kaynağı sağlamış ve yine faaliyet gösterilen sektörlerde ortaya konulan yüksek vergi performansıyla bağlı bulundukları vergi daireleri nezdinde en üst sıralarda yer almıştır. Bütün bu gerçeklere rağmen, siyasi beklenti ve toplum mühendisliği oyunlarıyla gerçeklerin çarpıtılarak kurumumuzun isminin söz konusu medya organlarında yalan, tezvirat ve kara propagandaya alet edilmesini şiddetle kınıyor ve sorumlularla alakalı her türlü kanuni işlemin yapılacağını kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. Kurum olarak üzerimizde oluşturulmaya çalışılan baskılara verilecek en güzel cevabın, en alt kademeden en üst kademeye kadar şeffaf, dürüst, erdemli, hukuka saygılı, aldanmayan ve aldatmayan bir ticari anlayışı devam ettirmek olacağına inanıyoruz."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ