Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam iş dünyası ve patronların seçim değerlendirmesi, seçim sonuçları için kim ne dedi, 2014 yerel seçim sonuçları - İş-Yaşam Haberleri

        Betül CANTÜRK / HABERTURK.COM - EKONOMİ SERVİSİ

        Türkiye uzun süredir beklediği yerel seçimleri nihayet atlattı.

        Başbakan Tayyip Erdoğan'ın zaferiyle sonuçlanan 2014 yerel seçim sonuçlarını HABERTURK.COM olarak iş dünyasına sorduk...

        İşte patronların seçim değerlendirmeleri...

        Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan:

        Ben esasında farklı bir sonuç beklemiyordum. Sonuçlar beklentim paralelinde geldi. Fakat sert bir dönem geçirdik. Tememnnim yaşanan bu sertliğin azalması. Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimleri, ardından da genel seçimler olacak. Türkiye bu kadar uzun dönem gerilimi kaldıramaz. Herkesi kucaklayacak, uzlaşmacı mesajlar bekliyorum.

        SANKO Holding Onursal Başkanı Abdulkadir Konukoğlu:

        Seçim sonuçları beklentim doğrultusunda geldi. Hatta bahse bile girmiştim sonuçlarla ilgili olarak. Genel olarak demokrasi kazandı diyebiliriz. Halk kararını vermiş oldu. Bu aynı zamanda hükümet için güven oyu. Milletin istediği de istikrardı, gerçekleşmiş oldu.

        İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Başkanı Hikmet Tanrıverdi:

        Umarım bu seçimler ülkemizdeki gerginliği bitirir, yeni bir dönem başlar. Ama umarım bu dönemde unutulan ekonomi 1. öncelik olur. Türkiye'nin kaybedecek zamanı yok. Genel seçimleri 2014 yılına alarak 2015 yılının büyüme yılı olmasını sağlayabiliriz.

        Koton Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Yılmaz:

        Yerel seçim sonuçlarının Türkiye'ye hayırlı olmasını temenni ediyorum.

        İpekyol Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın:

        Çok net bir şekilde halkın düşüncesinin sandığa yansıdığını görüyoruz. Sonuçların üstüne söyleyecek birşey yok. Sandıktan çıkan sonuca şapka çıkartılır ancak. Tayyip beyin başarısını kutlamak lazım. Adalat ve Kalkınma Partisi'nin yüzde 40'ın üzerinde bir oy alacağını tahmin ediyordum fakat bu oranı beklemiyordum.

        Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı:

        Birlikte barış içinde yaşamamız gerektiği bilinci ile seçim sürecinde yaşananları arkamızda bırakmalıyız. 2014 yerel seçim sonuçları ülkemize hayırlı olsun. Çok yıpratıcı bir seçim sürecini geride bıraktık. Bu ülkenin, hepimizin olduğu ve birlikte barış içinde yaşamamız gerektiği bilinci ile seçim sürecinde yaşananları arkamızda bırakmalıyız. Seçilen tüm belediye başkanlarına görevlerinde başarılar diliyorum

        Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi:

        Türkiye büyük bir demokrasi sınavını daha başarıyla geçti. Halkımız yoğun bir katılımla demokratik iradesini sandıkta ifade etti. Artık şimdi ivedilikle gerek siyaset kurumunun gerekse toplumun tüm kesimlerinin yeniden ekonomiye odaklanmasını istiyoruz. Şimdi sırada uzun vadeli sınavlarımız var. Bu sınavlara şimdiden sıkı bir şekilde hazırlanmak gerekiyor. Son dönemde yaşadığımız olayların tortularını geride bırakalım, geleceğe bakalım.

        İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş:

        Sonuçların ardından tüm siyasi partiler ciddi bir değerlendirme yapmalı. Tekrar büyük farkla kazanan iktidar, kendisine oy veren vermeyen herkesi kucaklamalı. Muhalefet partileri ise politikalarını yeniden gözden geçirmeli. Seçimlerin yerel seçimden ziyade genel seçim havasında gerçekleşmesinin de bu sonuçlar üzerinde etkisi oldu. Son derece gergin bir seçim atmosferi yaşandı ama seçim süreci devam ediyor. Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı seçimleri var. Bu gergin atmosferin mutlaka düşürülmesi gerekiyor. Bir normalleşme yaşanmalı.

        İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan:

        Toplum, refahı ve istikrarlı büyümeyi ödüllendiriyor. Ortaya çıkan seçim sonuçları, toplumda uzun vadeli istikrarın korunması adına gösterilen hassasiyetin de bir göstergesi olarak da algılanmalıdır.

        Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya:

        Yüksek tansiyonlu bir seçim süreci sonunda vatandaşlar sandık başına gitmiş ve yaşadıkları kenti en iyi şekilde yönetebileceklerini düşündükleri isime oy vermişlerdir. Vatandaşlarımızın seçimlerinin, ekonomik istikrar ve toplumsal normalleşmeyi de beraberinde getireceğini umut ediyoruz. Belirsizlik döneminde yatırım gerçekleştiremeyen veya tereddütle yatırım yapan; nakit akışını dengede tutmakta, tüketici davranışlarını anlamakta zorlanan şirketler, siyasetin ve buna bağlı olarak ekonominin normalleşmesi ile önlerini görebilecek ve daha sağlıklı kararlar verebileceklerdir.

        Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Süleyman Onatça:

        Türkiye yakın dönem siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birini geride bıraktı. Demokrasilerin birinci koşulu olan, seçmen iradesi tecelli etti. Seçmenlerin yüksek bir katılım oranıyla sandığa giderek vatandaşlık görevini yerine getirmiş olması, Türk demokrasisinin başarısı ve gelişmişliğinin bir göstergesi oldu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ