Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Türk yoğurt devine eski eşten suçlama! - İş-Yaşam Haberleri

        GAZETE HABERTÜRK

        ABD’de 1 milyar dolar ciroyu aşan Chobani markalı yoğurt devini kuran Hamdi Ulukaya’nın eski eşi Ayşe Giray, Ulukaya’nın rakip Fage şirketinden bir çalışana rüşvet vererek formülünü çaldığını iddia etti

        ABD’de 1 milyar doları aşan cirosuyla Chobani markalı bir yoğurt devi kuran Elazığlı Hamdi Ulukaya’nın davalık olduğu eski eşi Ayşe Giray, Ulukaya’yı rüşvet ve hırsızlıkla suçladı. The Huffington Post’taki habere göre, davaya konu olan iddialar sadece karı-koca arasında değil, yoğurt sektöründe de tartışmalara yol açacak. Giray, eski eşi Ulukaya’nın rakip Fage şirketinden bir çalışana rüşvet vererek, yoğurdun formülünü çaldığını iddia ediyor. Ulukaya’nın Avrupa’ya sık sık iş seyahatine gittiğini belirten Giray, bu seyahatlerde sözü geçen çalışana 30 bin Euro rüşvet verdiğini dile getiriyor. Ulukaya ise iddiaları “dayanağı olmayan, asılsız iddialar” olarak nitelendiriyor. Yunan yoğurdunu ABD pazarına Chobani’den yaklaşık 10 yıl önce sokan Fage, Chobani’ye rekabette yenilmişti.

        HİSSE SATMAK İSTİYOR

        Ulukaya ve Ayşe Giray, 2012 yılından bu yana davalık. Giray, beraber kurdukları şirkette hak iddia ederken, Ulukaya mal varlığı paylaşımı tekliflerine sürekli ret yanıtı veriyor. Ulukaya, şirketin belli bir orandaki hissesini satmak istiyor, son olarak Texas Pacific Group’un (TPG) hisse alımıyla ilgilendiği haberleri basına yansımıştı. Chobani, ABD’de yoğurdu Yunan yoğurdu diye satıyor. Şirketin pazar payı % 47’ye ulaşmış durumda.

        4 MİLYAR DOLARLIK MAL PAYLAŞIM DAVASI SÜRÜYOR

        ABD’ye öğrenci vizesiyle 1994’te gelen Ulukaya, Ayşe Giray ile beraber Euphrates (Fırat) adlı peynir şirketini kurdu. 2 yıl sonra boşanan çift, ortak kalmaya devam etti. Ulukaya, 2005’te New York Eyaleti’nin kuzeyinde Kraft’a ait bir yoğurt fabrikasını aldı. Bu satın almadan haberi olmayan Giray, durumu 2007’de öğrendi ve gelir paylaşımı istedi. Ulukaya kabul etmeyince de 4 milyar dolarlık mal paylaşımı yargıya taşındı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ