Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Şirketler Soma Holding'in sahibi Alp Gürkan ve ailesinin serveti ne kadar?, soma'nın sahibi kim, soma maden kimin, alp gürkan'ın serveti, işadamlarının serveti - İş-Yaşam Haberleri

        Üretim yaptığı şirketinin unvanı dahi “Soma” olan Alp Gürkan, sahip olduğu her şeyi, Soma Havzası’nda yaklaşık 30 yıldır aralıksız faaliyet gösterdiği kömür madenciliğine borçlu. Her fırsatta, Türkiye Kömür İşletmeleri’nin ardından Türkiye’deki en büyük maden üreticisi olduğunu övünerek anlatan Gürkan kömür sayesinde ne kadar servet biriktirdi? Forbes Türkiye’nin Haziran sayısındaki haberde, Gürkan Ailesi’ne ait madencilik şirketi ve sahip oldukları gayrimenkuller için değerleme yapılarak toplam servetleri hesaplandı.

        İLK SIRADA SOMA VAR

        Gürkan Ailesi’nin ulaşılabilir varlıkları olan Soma Kömür (500 milyon lira), Spine Tower (250 milyon lira), Bahçeşehir arazisi (100 milyon dolar) ve Bodrum arazisi (20 milyon dolar) toplamda yaklaşık 500 milyon dolarlık bir servete sahip olduklarını ortaya koyuyor. Tabii nakit varlıkları ve diğer gayrimenkulleri ile ilgili bilgi bulunmadığından 500 milyon dolarlık bu rakamın önüne “en az” ibaresinin eklenmesinde fayda var.

        Şirketlerdeki genel hisse dağılımına bakıldığında bu varlığın yaklaşık yüzde 70’i yani 350 milyon doları Alp Gürkan’a ait. Kalan rakamın yüzde 25’i (125 milyon dolar) oğlu Can Gürkan’a, yüzde 5’i ise (25 milyon dolar) kızı Müzeyyen Nazlı Asafrana’a ait.

        Toplam Serveti: 500 milyon dolar

        Bahçeşehir’de arazi: 100 bin metrekare

        Bodrum’da arazi: 30 bin metrekare

        Spine Tower’dan Aile’nin payına düşen: 250 milyon lira

        Kömür üretimi: 5,5 milyon ton

        Kömür Cirosu: 285 milyon lira

        Soma Kömür’ün tahmini piyasa değeri: 500 milyon lira

        Alp Gürkan’ın Soma Kömür’deki kişisel payı: yüzde 54,1

        Soma Kömür’deki aile hissesi: yüzde 100

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ