Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Soma'da maden kazası, Soma maden faciası, Soma maden, alp gürkan, araştırma komisyonu, ali rıza alaboyun - İş-Yaşam Haberleri

        HT EKONOMİ / ANKARA

        Soma Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Soma’da 301 kişiye mezar olan ocakta yangının devam ettiğini belirterek, yanma nedeniyle kapatılacak olmasından dolayı madende inceleme yapamayacaklarını açıkladı. Komisyonun CHP’li üyesi Özgür Özel, “Konu hakkında bilgimiz yok. Kendi kendinize aldığınız kararı bize deklare etmeniz anlamına geliyor. Komisyon kurulduğu günden bu yana en kritik bilgileri ve en kritik kararı deklare ediyorsunuz. Bundan komisyon üyeleri olarak haberimiz yok” diyerek tepkisini ortaya koydu.

        OCAK, ŞİRKETE DEVREDİLMİŞ

        TBMM’de basın toplantısı yapan Alaboyun, tahlisiye ekiplerinin galerilere girişine ilişkin bilgileri paylaşırken, kazanın olduğu Eynez Ocağı’nın, savcılık tarafından Soma AŞ şirketine devredildiğini söyledi. Alaboyun, bilirkişi heyetiyle yeniden ocağa girmek gişiminin A ve H panosunun için için yanması nedeniyle gerçekleştirilemediğini kaydetti.

        Komisyon Alp Gürkan’ı dinleyecek

        Maden Kazalarını Araştırma Komisyonu, gelecek hafta çarşamba günü, kazanın meydana geldiği ocağı işleten Soma AŞ’nin sahibi Alp Gürkan’ı dinleyecek. Komisyon Başkanı Ali Rıza Alaboyun, Alp Gürkan’dan, bugüne kadar komisyon çalışmalarında dile getirilen konularla ilgili tüm soruların yanıtlarını almaya çalışacaklarını belirtti. Alaboyun, “Şirket sahibi ve şirketin şu anda tutuklu olan genel müdürünü dinlemeden komisyon raporunu yazmayacağız” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ