Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para "Mustafa" hakkında ilk kez konuştu - Makro Ekonomi Haberleri

        'Mustafa' filminin Atatürk'ün bilinmeyen özel hayatıyla ilgili konulara odaklanan bir film olduğunu görünce sponsor olmaktan vazgeçtiklerini ifade eden Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, "Mustafa filmi Atatürk'ü yıpratabilir" dedi.

        Dünya Ekonomik Formu'nda HABERTÜRK TV Ekonomi Müdürü Özlem Dalga'ya konuşan Turkcell Genel Müdür Ciliv, tüm dünyanın saygı duyduğu Dünya Ekonomik Forumu toplantısının Türkiye'de yapılmasının Türkiye açısından çok güzel bir gelişme olduğunu ifade etti. Toplantının Türkiye'yi daha iyi bir şekilde anlatmak için bir fırsat olduğunu kaydeden Ciliv, kendilerinin de bu fırsatı değerlendirmek için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

        Dünyadaki global finansal krize de değinen Ciliv, "Dünyada yaşanan global finansal kriz, ciddi bir kriz. Hem Amerika'yı hem Avrupa'yı hem de Asya'yı sarstı. Para dünyasında bir sıkışma var. Türkiye ve Türkiye'de bulunanlar da mutlaka bundan etkilenir. Türkiye de kapitali kullanan, dış yatırıma önem veren bir ülke. Fakat biz Turkcell olarak, bu krizde kaynaklarımız yerinde olduğu için, hazırlıklı bulunduğumuz için, güçlü bir pozisyonda olduğumuz için yatırımlarımıza devam edeceğiz" dedi.

        On gün önce Diyarbakır'da bin tane gencin çalışacağı yeni bir çağrı merkezi açtıklarını hatırlatan Ciliv, "Erzurum'dan sonra Diyarbakır'ın da en büyük işvereni olduk. Türkiye'nin yüksek bir potansiyeli var. Artık Türkiye'nin dört bir yanı erişilebilir, ulaşılabilir oldu. Karayolları, denizyolları… Fiziksel bağlantıların yanı sıra internet ve Turkcell'in Türkiye'nin yüzde 99'un erişimini sağlamasıyla Anadolu'da da ekonomi daha hızlı gelişecek. Bu da kriz döneminde büyük bir fırsat" şeklinde konuştu.

        Turkcell'in 'Mustafa' filmine sponsor olmamasıyla ilgili basında yer alan haberlere de değinen Turkcell Genel Müdürü Ciliv, "Burada bazı gazeteler, çeşitli sebeplerden dolayı Turkcell'e büyük haksızlık yaptı. Turkcell Atatürk'ü yüceltecek, ülkemizi kurtaran kahraman, lider bir deha ve dünya lideri olarak Atatürk'ü dünyaya tanıtacak bir film olmasını bekliyordu. Mustafa filmi Atatürk'ü yıpratabilir. Parantez içinde tartışılabilir bir film olması yüzünden sponsor olmamaya karar verdik. Heyecanla Atatürk'ü bütün dünyaya tanıtmak için bir fırsat, nasıl destek olabiliriz diye düşündük. Ama bu filmin Atatürk'ün bilinmeyen özel hayatıyla ilgili konulara odaklanan bir film olduğunu görünce sponsor olmaktan vazgeçtik. Filmin tamamının bitmiş halini görmedim fakat ilk gördüğümüz parçalardan bizim arzu ettiğimiz beklentilerimizin dışında olduğunu fark ettik. Biz yine buradaki rakamların on mislini harcatarak Atatürk'ü yücelten, onu bütün dünyaya en güzel şekilde tanıtmaya yönelik bir projeye açığız. Böyle bir proje olursa onu değerlendirir ve gerekeni yaparız. Bu tecrübeden de öğrendik ki filmin tamamını gördükten sonra karar vermek lazım, önceden değil" diye konuştu.

        Bazı gazetelerin Turkcell'e karşı çok sert bir tutum içinde olduklarını iddia ederek, "Bununla ilgili başka bir yorum yapmayacağım ama Can Dündar da kendi açıklamasında şöyle diyor; 'Turkcell Atatürk'ü yüceltmek için, Atatürk'ü bütün dünyaya tanıtmak için büyük bir heyecanla yaklaştı. Fakat Atatürk'ü yıpratmamak için, kuşkularından dolayı projeden çekildi' diyor. Bizim konumumuz çok net. Fakat bazı gazeteler olayı başka yere taşımak istediler Turkcell'e büyük haksızlık yapıldı" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ