Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Batması 200 milyar dolara mal olacak - Makro Ekonomi Haberleri

        General Motors (GM) zorda olduğu açıklamaları ile devletten 25 milyar dolar yardım almak için lobi faaliyetlerini sürdürürken şirketin batması durumunda yaratacağı domino etkisi sonucunda oluşacak zararın 200 milyar doları bulabileceği açıklandı.

        Son umudu Hükümetin kurtarma planına kalan GM şu an binlerce bayii, tedarikçi ve çalışanından yardım konusunda Kongreye mektup ile baskı yapmaalrını da talep ediyor.

        Senatör Harry Reid pazartesi günü sektörün 700 milyar dolarlık paketten yararlanabilmesi için harekete geçebileceğini açıkladı. Ancak Bush hükümeti yine de GM ve Ford’un içinde bulunduğu sektöre para aktarılması konusunda yeşil ışık yakmadı. GM, haftasonunu senatörleri ikna etmek için lobi faaliyetlerine ayırdı. Bu kapsamda hem Beyaz Saray hem de ABD’nin yeni Başkanı Barack Obama’nın takımı ile görüşecek olan GM’in CEO’su Rick Wagoner bu görüşmeler kapsamında iflası durumunda sektörde nasıl bir etki yaratacağını anlatacak.

        Sadece GM’in 123 bin kişiye istihdam sağladığı göz önüne alındığında aile bireyleri ile birlikte bunun 500 bin kişinin harcamalarını etkileyeceğinin de altı çiziliyor. Şu an otomotiv sektörünün hükümetin kurtarması dışında bir B Planı da bulunmuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ