Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Japonlar karınca için geldi - Makro Ekonomi Haberleri

        Türk lojistik sektörünün 22 yıllık deneyimli markası Karınca, uluslararası stratejik bir işbirliğine imza attı. 1986 yılından bu yana kara, hava, deniz ve demiryolu taşımacılığında firmaların en önemli iş ortaklarından biri olan Karınca Uluslararası Taşımacılık A.Ş., Japonya’nın en önemli lojistik firmalarından Kintetsu World Express (KWE) ile stratejik iş ortaklığı anlaşması yaptı. Bu anlaşma, lojistik sektöründe Japon menşeli bir firma ile yapılan ilk anlaşma olma özelliğini de taşıyor.

        İstanbul stratejik öneme sahip

        Küresel kriz nedeniyle küçülme tehlikesiyle karşı karşıya olan ve morallerin bozulduğu sektöre, bu anlaşma derin bir nefes aldırdı. Uluslararası firmaların Türk pazarına olan güvenini bir kez daha kanıtlayan bu stratejik işbirliği anlaşması, her iki firmanın üst düzey yöneticilerinin katılımıyla İstanbul’da imzalandı. 13-15 Kasım tarihleri arasında İstanbul Swiss Otel’de gerçekleştirilen toplantıya KWE’nin CEO’su Mr. Hirokazu Tsujimoto da katıldı. Atılan imzaların ardından KWE, yönetim toplantısını da İstanbul’da gerçekleştirdi. İki gün süren toplantıda KWE’nin stratejik hedefleri ve büyüme planları ele alındı. Yönetim toplantısının İstanbul’da yapılması, gelecek hedefleri ve büyüme planları içinde Avrupa ve Ortadoğu ülkelerindeki faaliyetlerine ağırlık veren KWE için büyük önem taşıyor. Bu toplantı, KWE’nin uzun dönemli hedefleri arasında Türk pazarının stratejik bir öneme sahip olduğunu da gösteriyor.

        “Takım olarak koşacağız”

        Toplantıda konuşan Karınca Uluslararası Taşımacılık CEO’su Hüseyin Göçer bu ortaklığın önemini, “Uzakdoğu sermayeli, dünyanın ilk 10 büyük lojistik şirketinden birisi olan KWE’nin, global ekonominin bugün içinde bulunduğu zor dönemde, KARINCA ile birlikte yoluna devam etmeye karar vermesi son derece anlamlıdır. KWE ve Karınca açısından şunu çok net ifade edebiliriz: “Çok kültürlü bir hedef için tek bir takım olarak koşacağız” sözleriyle açıkladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ