Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Deniz kuvvettlerine sürat gemileri geliyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Buna göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı tarafından ihale takvimi belirlenen amfibi gemi inşaası ihalesinde Aselsan ve Havelsan'ın da yeraldığı toplam 7 firma veya firma grubu teklife çağrı dosyası aldı.

        Savunma Sanayii Müsteşarlığınca yapılan duyuruya göre, süratli amfibi gemi ihalesinde, RMK Marine Gemi Yapım Sanayi ve Deniz Taşımacılığı A.Ş., Dearsan Gemi İnşaat Sanayi, İstanbul Denicilik Gemi İnşa Sanayi, Meteksan, Alyans Gemi Kiralama ve Denizcilik şirketleri de teklif çağrı dosyası alan şirketler arasında yeraldı.

        SSM'nin tedariki öncelikli projeleri arasında yer alan toplam 8 adet süratli amfibi gemi (LCT) tedarik programına göre, gemilerin tamamı veya asgari 4 adedi Türkiye'deki ilgili özel tersanelerde yapılacak. Üretimde Gölcük tersaneleri de etkin görev alacak. Gemilerin tamamının bu tersanelerde inşa edilmesi halinde katılımcı firmalardan özel bir tersaneye sahip olma koşulu aranmayacak.

        Deniz Kuvvetleri Komutanlığının mevcut lojistik yapısını güçlendirmek amacıyla tedarik edilecek gemilere ilişkin açılan ihalenin bu yıl içinde sonuçlandırılması planlanıyor.

        GEMİLERİN TEKNİK ÖZELLİKLERİ

        Türkiye'deki tersanelerde inşası planlanan gemilerin havuz güvertesi en az 300 metrekare olacak ve süratli amfibi gemiler en az 200 tonluk taşıma kapasitesine sahip olacak. Gemilerin taşıma alanları ise en ağır noktasal yükü taşıyabilecek dayanıklılıkta olacak.

        Havuz güvertesinde 8 subay, 8 astsubay ve 244 erbaş, olmak üzere toplam 260 kişiden oluşan iki bölük timi ya da 18 dodge araç, 8 man, 8 reo, 8 magirus veya 2 TIR alternatifli olarak taşınabilecek. Geminin kargo ağırlığı 200 ton olacak. Gemi ayrıca 3 ton cephane taşıma kapasitesine göre dizayn edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ