Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Tasarruflu ampulleri Tekfen üretecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Tekfen Endüstri'nin, Devlet Malzeme Ofisi tarafından açılan ve alıcısı Elektrik İşleri Etüt İdaresi olan Enerji Tasarruflu Ampul ihalesini kazandığı bildirildi.

        Tekfen'den yapılan açıklamaya göre, ihalenin teknik şartnameyle ilgili birinci oturumuna, Türk Philips Ticaret A.Ş, Osram Ampul Ticaret A.Ş, General Elektrik Türk Ltd. Şti. ve Tekfen Endüstri ve Ticaret A.Ş firmalarının katılımıyla başlandı. Osram ve Tekfen firmalarının ikinci oturuma kaldığı ihalede kazanan Tekfen oldu.

        Anlaşmaya göre, Türkiye'nin 11 farklı yöresine, Tekfen Wiselite Serisi Enerji Tasarruflu Ampullerin 20W ETL tipi 8 bin saat ömürlü, A enerji sınıflı ürünleri, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatı aracılığıyla ilköğretim okullarına ücretsiz olarak dağıtılacak.

        Tekfen ile TEDAŞ arasında imzalanan anlaşmaya göre, Tekfen Wiselite Serisi Enerji Tasarruflu Ampullerin 20W ETL tipi, 8 bin saat ömürlü, A enerji sınıflı ürünleri; İstanbul Avrupa ve Anadolu yakası, Antalya, Isparta, İzmir, Diyarbakır, Mardin, Batman, Van, Ankara ve Sivas bölgelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı teşkilatı aracılığıyla ilköğretim okullarına ücretsiz dağıtılacak.

        4 milyon 500 bin YTL'lik ihale kapsamında Tekfen, yılsonuna kadar TEDAŞ'a, 8 bin saat ömürlü bu ürünlerinden 2 milyon 800 bin adet teslim edecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ