Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para ABD borsası çöktü - Makro Ekonomi Haberleri

        Citigroup´un öncülüğünde mali sektörle ilgili kaygılar yeniden öne çıkarken borsalarda satışlar hızla sürüyor. Dün Wall Street´te Citigroup´un başını çektiği mali sektör hisselerindeki satışlar Dow Jones´un Mart 2003´ten bu yana ilk kez 8,000 puanın altında kapanmasına neden oldu. Yüzde 5 gerileyen Dow Endeksi 7.997 puandan kapandı. S&P 500 yüzde 6 değer yitirirken,Nasdaq'taki düşüş ise yüzde 6.5.

        İMKB'DE BÜYÜK ÇÖKÜŞ

        FAİZ DÜŞTÜ, DOLAR FIRLADI

        CITIGROUP YÜZDE 23 GERİLEDİ

        Citigroup hisseleri % 23 gerileyerek 6,5 dolara indi. Yıllık kayıp% 78. Morgan Stanley, Merrill Lynch ve Bank of America % 15 civarında, JP Morgan ve Goldman Sachs hisseleri % 11 düştü.

        Ford hisseleri % 25 gerileyerek son 26 yılın en düşük seviyesine, GM hisseleri % 10 gerileyerek 66 yılın en düşüğüne indi. Otomotiv hisseleri sıfıra doğru yaklaşıyor. Ford 1,26, GM 2,97 dolardan kapandı.

        Microsoft´un Yahoo´ya teklif vermeyeceğini açıklamasıyla % 20 düşen Yahoo başta olmak üzere teknoloji hisselerinde de sert satışlar yaşandı.

        ASYA'DA YIKILIYOR

        Tokyo Borsası, günü düşüşle tamamladı.

        Borsanın temel göstergesi Nikkei Endeksi, düne göre, yüzde 6,9 azalarak 7.703,04 puan oldu.

        Öte yandan, Hong Kong'da Hang Seng Endeksi yüzde 5,5, Güney Kore'de borsa yüzde 6,6 ve Avustralya'da borsa yüzde 4,2 değer kaybetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ