Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Borsada şok düşüş sürüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        Merkez Bankası'nın faiz indirmesin ardından dolar hızla yükselerek 1.74 YTL'ye yükselirken dün yüzde 6 gerileyen İMKB, güne yüzde 3 düşüşle 21 bin 200 puan seviyesinden başladı. Endekste düşüş devam ediyor.

        Özellikle ABD borsalarında mali sektör hisseleriyle başlayan çöküş İMKB'ye de yansıyor.

        İlk seansı 21 bin 27 puan olarak tamamlayan endeksteki kayıp yüzde 4.11 olarak gerçekleşti. Avrupa borsalarında ise kayıplar yüzde 4 seviyesinde...

        İkinci seansta ise endeks, yüzde3.20 oranında düşüşle 21 bin 228 puandan kapandı.

        Artan durgunluk endişeleri ve bir türlü tesis edilemeyen güven, piyasalara kan kaybettirmeye devam ediyor. Riskten kaçışla hızlanan hedge fon satışları olumsuz tabloda etkin rol oynuyor.

        Finans kesimiyle başlayan ve reel sektöre sıçrayan kriz, piyasalarda satış baskısı yaratıyor.

        ABD Merkez Bankası (Fed), küresel kriz nedeniyle bu yıl ve gelecek yıl ABD ekonomisine ilişkin tahminlerini düşürdü. Fed, temmuz ayında açıkladığı yüzde 1-1,6 büyüme tahminini, yüzde 0-0,3 seviyesine çekti, 2009 yılı için ise ekonominin yüzde 0,2 daralacağını öngördü. Ülkede otomotiv sektörüne yönelik belirsizlikse sürüyor.

        Dün Wall Street'teki sert düşüşün zincir etkisi bugün Asya ve Avrupa'da da hissedilirken, TCMB'den gelen sürpriz faiz indirimi ise yurtiçi piyasada kafaları daha da karıştırdı. Piyasada IMF'yle anlaşma konusu henüz kesinlik kazanmamışken, faiz indiriminin risk olduğu konuşuldu.

        FAİZ DÜŞTÜ DOLAR FIRLADI

        ABD BORSASI ÇÖKTÜ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ