Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Erken rezarvasyon fırsatı sürüyor - Makro Ekonomi Haberleri

        TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı ile Türkiye'nin tanıtım yüzü olan manken Tülin Şahin, kampanyanın uzatılmasını açıklamak amacıyla Taksim Metrosu girişinde kurulan standın önünde basını bilgilendirdi.

        Ulusoy, erken rezervasyonun hem sektöre, hem de tatil yapacaklara kar ettirdiğini dile getirerek, ''İç piyasada rezervasyonlar, kampanyanın da etkisiyle geçen yıla göre yüzde 200 arttı'' dedi.

        Ulusoy, acentelerden gelen yoğun talep üzerine kampanyanın süresinin uzatıldığını ifade ederek, kampanyayla devlet ile özel sektörün bir araya geldiğini ve Türk insanının ucuz tatil yapmasının amaçladığını söyledi.

        Taşbaşı da tatil yapmanın herkesin hakkı olduğuna vurgu yaparak, kampanya ile ''yurt dışından gelenler daha ucuz tatil yapıyor'' imajını da ortadan kaldırdıklarını belirtti. Taşbaşı, kampanyanın gelecek yıl da devam edeceğini dile getirerek, gelen taleplerin çokluğuna işaret etti.

        Daha sonra Ulusoy, Taşbaşı ve Tülin Şahin standa geçerek, broşürleri inceledi.

        KAMPANYANIN AVANTAJLARI

        Erken rezervasyon kampanyası süresince daha ucuz tatil yapabilmenin yanı sıra sunulan avantajlar şöyle:

        ''İşbirliği yapılan bankaların kredi kartları ile yapılacak tatil ödemelerini 1 aydan 3 aya kadar öteleme imkanı, Türk Hava Yolları ekonomi sınıfı fiyatlarında ve AnadoluJet uçuşlarında 30 Haziran 2009 tarihine kadar uçmak kaydıyla yüzde 10, business sınıf fiyatlarında ise yüzde 20 indirim kolaylığı, kampanyadan faydalanacakların seyahatlerinin sigorta kapsamında olması.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ