Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Büyük enerji operasyonu - Makro Ekonomi Haberleri

        Sivas'ın Kangal ilçesindeki Elektrik Üretim Anonim Şirketi'ne (EÜAŞ) bağlı Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü ile termik santrale kömür satan Koç Grubu'nun şirketi Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'ne yönelik jandarma tarafından 'yolsuzluk' operasyonu düzenlendi. Operasyonun, düşük kalorili kömürün yüksek gösterilmesi iddiası çerçevesinde gerçekleştirildiği belirtiliyor.

        İşletmesine yolsuzluk soruşturması yapılan Demir Export Anonim Şirketi'nin Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin 24 şubat 2009 tarihli nüshasına göre, yönetim kurulu üyeleri şu isimlerden oluşuyor:

        Koç Holding A.Ş'yi temsilen;

        Mustafa Rahmi Koç

        Mustafa Vehbi Koç

        Mehmet Ömer Koç

        Yıldırım Ali Koç

        Semahat Sevim Arsel

        Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş'yi temsilen;

        Orhan Memioğlu

        Orhan Sorguç

        OPERASYONDAN GÖRÜNTÜLER İÇİN TIKLAYIN...

        Sivas İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı çok sayıda ekip tarafından sabah saatlerinde Kangal ilçesindeki EÜAŞ Genel Müdürlüğü'ne bağlı Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'ne ve 6 kilometre ilerideki Demir Export Kangal Kömür Sahaları İşletmesi'ne yönelik operasyon yapıldı. İşletmelere giren jandarma ekipleri, bilgisayar ve evrakları incelemeye aldı. Özellikle iki işletmenin ortak kullandığı laboratuvarda, termik santrale verilen kömürlerin kalorilerinin ölçüldüğü öğrenildi. Operasyon kapsamında gözaltıların olup olmadığı henüz bilinmiyor.

        Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'nde yaklaşık 300, Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'nde ise yaklaşık 480 kişinin çalıştığı öğrenildi. Operasyona rağmen her iki işletmede üretim devam ediyor. Jandarma, işletmelerin girişlerinde nöbet tutup, giriş ve çıkışları kontrol ediyor.

        22 KİŞİ GÖZALTINDA

        Basın mensuplarının madene gidişine özel güvenlik tarafından izin verilmedi.

        EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürlüğü'nde de devam eden incelemeler Demir Export Kangal Kömür İşletmesi ile ortak kullanılan laboratuvarlarda yoğunlaştı.Her iki işletmede de aramalar 14.30 itibariyle sona erdi.

        Operasyon sonunda iki işletmeden aralarında EÜAŞ Genel Müdürlüğü Kangal Termik Santralı İşletme Müdürü'nün de bulunduğu toplam 22 kişi gözaltına alındı. Ekipler, topladıkları belge ve deliller ile gözaltına alınanları da yanına alarak işletmelerden ayrıldı.

        11 KİŞİNİN DAHA İFADESİ ALINACAK

        Demir Export Kangal Kömür İşletmesi'ne düzenlenen operasyon kapsamında gözaltına alınan 22 kişi, Sivas'a getirildi. Geniş güvenlik önlemleri eşliğinde uzun araç konvoyuyla şehir merkezine getirilen şahıslar, Numune Hastanesi'ne götürüldü. Burada sağlık kontrollerinden geçirilen şahıslar, ifadelerine başvurulmak üzere İl Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 11 kişinin daha ifadesinin alınması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ