Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Çok çalış, masajı kap - Makro Ekonomi Haberleri

        Performans yönetimi giderek daha fazla ciddiye alan şirketler, başarılı çalışanların gururunu okşamak için artık ilginç uygulamalara gidiyor. İsveç masajından, Uzak Doğu turuna kadar çok sayıda farklı ödülün hâkim olduğu

        sektörde, ‘Bireye özgü’ hediyelerin önemi de hızla artıyor. Motivasyonu tetiklemek için mesai saatine karışmayan patronlar bile çıkabiliyor. Araştırmalara göre çalışanların şirketlerine bağlanmalarında duygusal faktörler maddi faktörlerin önüne geçiyor. Duygusal faktörleri dikkate

        alan şirketler kalbini kazanmak istedikleri çalışanlarına kreş ve diyetisyen yardımı gibi uygulamalarla, çocuklarından ve kilolarından ulaşabiliyor.

        Şirketlerin çalışanlarına verdiği ayrıcalıklardan en hoşa gidenler arasında ‘çocuklar’ ile ilgili olanlar başı çekiyor:

        TURKCELL: 2–5 yaş arası çocuğu olan bayan çalışanlarına kreş yardımı yapıyor. Turkcell Çocuk Kulübü de çalışanlarıın çocukları için eğlenceli, eğitici etkinlikler düzenliyor.

        GARANTİ EMEKLİLİK: Dünya Kadınlar Günü, Anneler Günü ve Babalar Günü’nde hediye gönderiyor.

        TNT EXPRESS: Anneler Günü’nde ve Babalar Günü’nde hediye veriyor.

        DHL: Çalışanları için çalışan anne baba olmak, akıllı beslenme, özel -iş yaşam dengesi ve sigaranın zararları konulu çeşitli seminerler düzenliyor.

        SERENAY AMBALAJ: Okullar açılırken çocuğu olan çalışanlara okul yardımı yapıyor. Okullarında takdir, teşekkür alan öğrencilere para ödülleri veriyor.

        W İSTANBUL: Anneler ve Babalar Günü’nde sabah vardiyasında Genel Mudur ve IK Direktörü çalışanları kapıda karşılayıp kutluyor ve birlikte kahvaltı ediliyor.

        Tek taşımı patron aldı

        Türkler’in en sevdiği yatırım aracı olan altın ve çeşitli mücevherler şirket ödüllerinde de tercih ediliyor.

        W İSTANBUL: Ayın yeteneğini altın ile; birinci, üçüncü ve beşinci yılını tamamlayanları da taşlı broş ile ödüllendiriyor.

        SOYAK: İş süreçlerine katma değer sağlayan çalışanlar, önerilerinin etkisi ölçüsünde puan alıyor. Bu puanlar sonucunda konser biletinden altına kadar

        farklı hediyeler alıyor.

        IDO: İDO’da uygulamaya dönüşen çalışan önerisi yarım altın ile ödüllendiriliyor.

        Aferin! Sen biraz dünyayı dolaş

        Yurtdışı geziler veya eğitim olanağı kullanılan bir yöntem.

        SABANCI: Altın Yaka Ödülleri programı uyguluyor. Kategori birincileri ve mansiyon ödülüne hak kazanan iki finalist Maldivler, Singapur, Avrupa turları gibi çeşitli geziler için seyahat çekleri ya da nakit çek ile ödüllendiriliyor.

        BAT: Fikir yarışması düzenleyerek bir çalışanını iki kişilik Hawaii seyahatine yollamayı planlıyor.

        SCHINDLER: Her sene dünyadaki tüm Schindler kuruluşları bünyesinde 1 kişi aday olarak belirlenip grup yönetimine öneriliyor. Kazanan kişiye İsviçre’de yapılan şık bir ödül töreni kapsamında onur plaketi veriliyor.

        PRONET: 6 ay ve yıl sonu birincileri yurt içi ve yurt dışı tatil ödülü var. Ödül, temmuz sonu sonuçlarına göre Çeşme, Antalya, Ağva gibi yerlerde iki kişilik tatil.

        AYDINLI: Ödüllendirmede tek kriter kuruma bağlılık süresi. 5 yıl ve üstü yıl boyunca görev yapan çalışanlar için şehir dışı gezileri düzenliyor.

        DHL: Yıllık ve aylık olarak iki tür ödüllendirme var. Yıllık ödülü kazananlar DHL Global’de seçilen diğer başarılı çalışanlarla yurt dışında tatil kazanıyor.

        Masaj yaptıran da var, alışveriş için çek dağıtan da

        Şirketler, rahatlatmak istedikleri başarılı çalışanlarına masaj, cilt bakımı gibi hediyelerin yanı sıra, AVM’lerden hediye çeki de verebiliyor.

        TNT EXPRESS: Operasyon Departmanı’nda her ay, Müşteri Hizmetleri’nde ise 3 ayda bir başarılı olan çalışanlarını ödüllendiriyor. Sertifika, kişisel

        hediyeler, sinema konser biletleri, hediye çekleri gibi maddi ödüller verebiliyor.

        AVEA: Başarılılar konser bileti, maç bileti, giyim çeki, yemek, konaklama daveti ile ödüllendiriliyor.

        DHL: Aylık ödüllendirme sürecinde çeşitli alışveriş merkezlerine ait hediye çekleri veriliyor.

        ENDER MAĞAZALARI: Her ay mağaza yıldızları seçiliyor. Kazananlar kendilerine takılacak olan rozetteki sembole, kendileri karar verebiliyor. Yıllık

        değerlendirmede kazanan İsveç masaj, cilt bakımı, Cumhuriyet altını gibi

        hediyelerle ödüllendiriyor.

        TÜRK TUBORG: 3 ayrı ödüllendirme programı var. Başarılı olan çalışan Rol Model seçiliyor ve şirket logolu özel kıyafetler alıyor. Şirkete maddi kazanç sağlayan çalışanlar, parasal ödülle ödüllendiriliyor.

        CAROUSEL: Çalışanlarının ihtiyaçları ve profili doğrultusunda, ek tatil, prim,

        hediye çeki şeklinde ödül yöntemleri uyguluyor.

        YILDIZ HOLDİNG: Akıl Küpü öneri sisteminde ödül alan öneri sahiplerine ‘Akıl Küpü Sertifikası’ veriyor. Ayrıca takım halinde yapılmış projelerin yarıştığı

        Senenin Yıldızları’nı seçiyor. Performans primi ödeniyor.

        GAZETE HABERTÜRK - EDA AKYARLI GÜVEN

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ