Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Bayramda otellere yerli turist akını - Makro Ekonomi Haberleri

        Barut, bayramda Side destinasyonundaki otellerin doluluk oranları ve sezon sonunda yapacakları yurtdışı turizm tanıtım fuarlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Destinasyon bölgesine gelen turistlerin yüzde 65'ini Orta Avrupa ve İskandinav ülke turistlerinin oluşturduğunu belirten Barut, son 10 yıldır olduğu gibi yine yüzde 54'le ilk sırayı Almanların aldığını ifade etti. Side'nin Almanya, Hollanda, Belçika, Fransa, Danimarka, İsveç, Rusya, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), Norveç, Avusturya, Macaristan, Çek Cumhuriyeti Lüksemburg, İngiltere, Finlandiya, Slovenya, İsveç, İsviçre ve Baltık ülkelerinde marka olduğunu belirten Barut, bunda en önemli etkenin konaklama tesislerinin yüzde 95'nin A kalite olması olduğunu kaydetti. Barut, "Ramazan başında kaybettiğimiz yerli müşteriyi bayramda yakaladık. Bunda bu yıl okulların 2 hafta geç açılması etkili oldu. Side destinasyonunda konaklama tesislerimiz 31 Ekim tarihine kadar doluluk oranı yüzde 80 dolayında bir seyir takip edecek. Müşteri pazarımız Avrupa. Geçen yıla göre Rus, Baltık ve BDT pazarında yüzde 15'lik düşüş var. Bunda küresel ekonomik krizde Rus parası rublenin yüzde 35 değer kaybetmesi etkili oldu. Bölgemizin aktif turist potansiyelini Orta Avrupa ülkeleri oluşturuyor. Son 2 yıl içinde Bosna Hersek, Kosova, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Romanya ve Slovakya gibi ülkelerden de gözle görünür bir artış oldu." diye konuştu.

        Bu yıl ilk turizm fuarına kasım ayında WTM Londra Fuarı ile başlayacaklarını belirten Barut, yoğunluğu ise başta Almanya olmak üzere Orta Avrupa, Rusya ve İskandinav ülkelerine vereceklerini kaydetti. Barut, bu yıl Antalya'ya gelen turist sayısının 9, Side destinasyonuna ise 3 milyon olmasını tahin ettiğini dile getirdi.

        Kızılağaç Turizm Yatırımcıları ve İşletmecileri Derneği (KITUYAD) Başkan Yardımcısı Şinasi Gürocak, bayramda Kızılağaç Turizm Bölgesi(KTB)'nde otellerinin doluluk oranının yüzde 100 oranında dolu olduğunu belirtti. KTB bölgesine gelen turist yoğunluğunu Alman, Hollanda, Rus, Belçika ve yerli turistin oluşturduğunu belirten Gürocak, bölgede otelleri kasım ayı ortalarına kadar açık tutmak için başta Almanya olmak üzere Avrupa ülkelerinde yaşlı ve emekli turistlerin tatil yapması için tanıtım çalışması yaptıklarını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ