Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Sihirli diş fırçalarına yoğun ilgi - Makro Ekonomi Haberleri

        ''Faydalı ürün'' patenti sahibi, 'kendinden macunlu, tek kullanımlık' diş fırçasının (Sihirli Diş Fırçası) büyük ilgi gördüğü ve şu anda ABD dahil çoğu Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler olmak üzere 16 ülkede satıldığı bildirildi.

        Tek kullanımlık diş fırçalarının üreticisi D&G Kozmetik firmasının sahibi Ercan Sezgin, konuyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtladı. Sezgin, kendinden macunlu tek kullanımlık diş fırçalarını, bir çok 'zahmetli' süreci aşarak, 2006 yılında üretmeye başladıklarını bildirdi.

        Sezgin, iş seyahatleri sırasında, yanında küçük bir tüp içinde macunu bulunan pratik diş fırçaları gördüğünü, böyle bir ürünün daha kullanışlı ve hijyenik hale getirilmesi fikrini geliştirdiğini belirterek, şunları kaydetti:

        ''Özellikle çalışanlar ve seyahat edenler için yemek sonrası diş fırçalamak için fırça ve macun bulundurmak zor oluyordu. Bunun için çeşitli ülkelerde değişik formasyonlarda fırça ile macunu bir arada bulunduran ürünler geliştirilmişti. Ancak fırça ile macunu buluşturan bir aparat yoktu. Biz çok çalışarak ve hatırı sayılır bir yatırım yaparak kendinden macunlu tek kullanımlık diş fırçasını geliştirdik. Bu üründe, fırçanın hemen önündeki küçük bir haznede macun bulunuyor. Bu hazneye bastırılınca, içindeki macun, fırçanın tam ortasında beliriyor ve kullanıcı çok rahat dişlerini fırçalayabiliyor.''

        FIRÇA, 'FAYDALI ÜRÜN' PATENTİNE SAHİP

        Londra'da işletme ve iktisat eğitimi aldığını ifade eden Sezgin, ürettikleri kendinden macunlu tek kullanımlık diş fırçasına, ''Dental Magic Practico-Sihirli Diş Fırçası'' adını koyduklarını ve bu ürünün 2002 yılında ''Faydalı ürün'' patentiyle tescil edildiğini kaydetti.

        Sezgin, firmaya ait tesislerde el değmeden, hijyenik koşullarda üretim yaptıklarını ve günde 40 bin adet diş fırçası ürettiklerini belirterek, şunları söyledi:

        ''Gerçekten çok sağlıklı ve pratik bir ürün. Ambalajını açıyorsunuz, fırça üstündeki hazneye basıyorsunuz ve kullanıp atıyorsunuz. Biz bu ürünümüze sihirli diş fırçası dedik. Gerçekten de öyle. Çocuklar kadar büyükler de hazneye bastırınca macunun çıkmasını büyük bir merakla izliyorlar. Çocuklara diş fırçası kullanma ve dişlerini fırçalama alışkanlığı kazandırmada da bu ürünümüzün faydalı olacağını düşünüyoruz.''

        Sihirli diş fırçasının marketlerde satışının yapılmadığını, ancak Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük şehirlerdeki eczanelerde satışa sunulduğunu kaydeden sezgin, ''Marketlerde satışı düşünmüyoruz. Bir ara market satışını denedik, ancak bazı sorunlar çıktı. Eczanelere veriyoruz, dağıtımı da kendimiz yapıyoruz'' diye konuştu.

        Sezgin, ürünün, günlük kullanıma uygun olmadığını, ancak seyahat edenler ya da ofislerde, iş yerlerinde çalışanlar için, diş macunu ve fırçanın bulunmayacağı ortamlarda çok büyük kolaylık sağladığını da vurgulayarak, ''Çok cüzi bir bedelle eczanelerden alabileceğiniz sihirli diş fırçasını kolaylıkla seyahat ya da iş ve evrak çantanızda taşıyabilirsiniz'' dedi.

        Yurt içinden gelen taleplerden memnun olduklarını bildiren Sezgin, ancak ürünün henüz herkes tarafından tanınmadığını, bu tanıtımın yapılmasıyla birlikte, ciddi bir talep artışıyla karşılaşabileceklerini kaydetti.

        YURT DIŞINDAN YOĞUN TALEP

        Sihirli diş fırçasına, yurt dışından yoğun talep olduğunu ve şu anda ABD dahil, pek çoğu AB üyesi ülkeler olmak üzere 16 ülkeye ihracat yaptıklarını bildiren Sezgin, ''Alman Polis Teşkilatı da bizden sihirli diş fırçası alıyor'' dedi.

        Çoğunlukla Avrupa ülkelerinin tek kullanımlık diş fırçası talebinde bulunduğunu ifade eden Ercan Sezgin, ABD'ye hatırı sayılır bir miktarda bu fırçalardan gönderdiklerini, yeni yılda yeni promosyonlar ve pazarlama yöntemleriyle ürünün satışını artırmayı planladıklarını da bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ