Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Cami hocaları memur eylemine katılacak mı? - Makro Ekonomi Haberleri

        Türkiye Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (Diva-Sen) Genel Başkanı Hüseyin Demirci, kamu görevlilerinin 25 Kasımda yapacağı 1 günlük iş bırakma eylemine destek vermeyeceklerini açıkladı.

        Demirci, sendikasının Kayseri İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasası'nda bazı değişiklik ve düzenlemeleri içeren yasa tasarısının bir an önce Bakanlar Kurulu'nda görüşülerek meclise getirilmesini istedi.

        Bu yasayla Diyanet İşleri Başkanlığının yeniden yapılandırılmasını beklediklerini ifade eden Demirci, görev yerinde 5 yılını dolduran cami görevlilerinin başka camilere atanması maddesinin yönetmelikten çıkarılması, 4/B statüsünde çalışan görevlilerin bir an önce kadroya alınması gerektiğini söyledi.

        Hüseyin Demirci, bir gazetecinin Türk Diyanet Vakıf-Sen'in kamu görevlilerinin 25 Kasımda yapacağı 1 günlük iş bırakma eylemine imamların da katılacağını açıkladığını anımsatarak ''Buna destek verecek misiniz?'' diye sorması üzerine, şöyle konuştu:

        ''Diyanet camiası olarak böyle bir lüksümüz olamaz. Bizim kurumumuzdaki sendikacılık anlayışı, diğer kurumlardaki sendikacılık anlayışına benzemez. Görevimizin büyük bir kısmı Allah rızasına dayalı hizmetlerdir. Bu vesileyle camilere gitmeme gibi bir şeyi Diva-Sen olarak asla kabul etmiyoruz. Bu tip açıklamalar yapan arkadaşları da şiddetle kınıyoruz. Bunların kurumumuza, diyanet camiasına faydadan çok zararı vardır. Zaten bu tip açıklamaları yapan arkadaşlarımız siyasi sendikalardır. Kuruma bugüne kadar fayda yerine zarar vermişlerdir. Diva-Sen de bunları ortadan kaldırmak için kurulmuştur. Eyleme katılacak arkadaşlarımız hata ederler. Rabbimizin bize verdiği peygamber misyonuna aykırı hareket ederler. Sorunlarımızı karşılıklı konuştuğumuz zaman hükümette hangi siyasi parti olursa olsun bize sahip çıkacaktır. Zaten Diyanet İşleri Başkanlığı ve camiasının bugüne kadar kaybetmesinin sebebi de budur. Diyanet İşleri Başkanlığı ve teşkilatı siyasilere taraf olduğundan kaybetmiştir.''

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ