Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dacia fotoğraf yarışması sonuçlandı - Makro Ekonomi Haberleri

        Dacia'nın 24 Ağustos'ta ''www.busanderosenin.com'' adresinde başlattığı Dacia Sandero, ödüllü fotoğraf yarışması sonuçlandı.

        Yarışmaya, ''Bakmadan Geçmeyiniz'' adlı fotoğrafıyla Kars Sarıkamış'tan katılan Menderes Akın, 40 bin 572 oy alarak, yarışmanın birincisi oldu ve Dacia Sandero 1.4 Ambiance versiyon otomobil kazandı.

        Renault Mais Dacia Marka Yöneticisi Orhan Çetin, ödül töreni dolayısıyla yapılan basın toplantısında, Dacia markasını geniş kitlelere tanıtmak amacıyla fotoğraf yarışması düzenlediklerini, çalışmalara mayıs ayında başladıklarını ve ağustos ayında internet sitesini hayata geçirdiklerini hatırlatarak, Türkiye'nin her noktasına ulaşmayı amaçladıklarını ifade etti.

        Çetin, pazara ilişkin değerlendirmesinde, 2009 yılının iniş ve çıkışlarda dolu bir yıl olduğunu vurgulayarak, yılın ilk çeyreğinde büyük oranda daralan pazarın, ikinci çeyrekte gelen ÖTV indirimiyle ''patlama'' yaşadığını, üçüncü çeyreğin ÖTV indiriminin son dönemine denk geldiğini, dördüncü çeyrekte ise ekim ayı itibariyle, önceki aya göre yüzde 75 daralma olduğunu anlattı.

        Dacia'nın 7 bin 272 adetlik satışa ulaştığını, eylül ayında 2 bin 411 adet ile Türkiye'deki satış rekorunu kırdığını kaydeden Çetin, eylül ayında binek ve hafif ticaride 9. sıraya geldiklerini, Sandero modelinin de sınıfında 3. sırayı aldığını dile getirdi.

        Marka yatırımlarını sürdürdüklerinin altını çizen Çetin, 5 yıl önce Dacia'nın Türkiye'deki tanınırlığı yüzde 4 iken bugün bunun yüzde 37'ye yükseldiğini, bu süreçte müşteri memnuniyetinin de geliştiğini, bu seviyenin, ''lüks markaların müşteri memnuniyetlerinden bile yüksek'' olduğunu söyledi.

        ''BUNDAN SONRA UÇAN OTOMOBİL''

        Fatih Sultan Mehmet Köprüsündeki sıkışıklık nedeniyle toplantıya gecikmeli olarak katıldığını bildiren Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar da, esprili bir şekilde, ''Renault olarak elektrikli otomobil yaptık, bundan sonra uçan otomobil gerek'' dedi.

        YARIŞMA FOTOĞRAFLARI

        Yarışmaya, Türkiye'nin her yerinden 2 bin 468 adet fotoğraf katıldı. Katılan tüm fotoğraflar, yayınını sürdüren ''www.busanderosenin.com'' adresindeki Google Maps Türkiye haritası üzerinde ''Türkiye Güzellikler Haritası'' adı altında sergileniyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ