Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Havayolu şirketleri 2011'de karlılığa geçecek - Makro Ekonomi Haberleri

        Airbus baş işletme görevlisi (COO) John Leahy, Dubai Havacılık Fuarı'nda yaptığı açıklamada, piyasanın düzelmeye başladığını gördüğünü, ayrıca uçak siparişlerinde bundan böyle iptal ve gecikmenin söz konusu olmayacağını söyledi.

        Boeing'in ticari uçaklar pazarlama şefi Randy Tinseth de, 2010 yılının toparlanma yılı olacağını ve havayolu şirketlerinin 2011 yılında karlılığa döneceğini belirtti. Tinseth, büyümenin, Orta Doğu'nun yanı sıra dinamik nüfus yapısına ve büyüyen gelirlere sahip Çin ve Hindistan ile diğer gelişmekte olan ekonomilerden kaynaklanacağını ifade etti.

        Airbus gibi 2011 yılında karlılığa dönmeyi bekleyen Boeing'e göre, Orta Doğu'da havayolu şirketlerinin gelecek 20 yılda yaklaşık 300 milyar dolara mal olacak 1.710 adet yeni uçağa ihtiyacı bulunuyor.

        Yolcu trafiğinin gelecek 20 yılda her yıl yüzde 4,9 oranında büyümesini beklediğini bildiren Boeing, Orta Doğu ve Asya-Pasifik'te havayolu taşımacılığı piyasasının 2008'den 2028 yılına kadar yüzde 6,3 büyüyeceğini öngörüyor.

        Bu arada Airbus, Yemen Havayolları'na 10 adet A320 ve Etiyopya Havayolları'na 12 adet A350 yolcu uçağı satacağını açıkladı.

        İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce da, Çin havayolları Air China ile Etiyopya Havayolları'dan Airbus uçakları için 2 milyar dolar tutarında motor siparişi aldı.

        Öte yandan, Avrupa Havacılık Savunma ve Uzay Şirketi (EADS), doların değerinin düşük olması nedeniyle üçüncü çeyrekte 87 milyon avro zarar ettiğini açıkladı. Şirket geçen yıl aynı dönemde 679 milyon avro kar etmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ