Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dünyaca ünlü sanatçı Londra'da - Makro Ekonomi Haberleri

        Dünyaca ünlü Hint asıllı İngiliz sanatçı ve heykeltıraş Anish Kapoor'un daha önce görülmemiş yeni eserlerinin de yer aldığı sergisi, Londra'daki sanatseverlerle buluşuyor.

        Londra'daki köklü sanat ve sergi merkezlerinden "Royal Academy of Arts"da 26 Eylül'de başlayan Kapoor sergisine, turistler başta olmak üzere çok sayıda sanatsever yoğun ilgi gösteriyor.

        Kapoor, 11 Aralık'a kadar sürecek serginin yapıldığı "Royal Academy of Arts"ın tarihi binasının avlusunda uzun kuyruklar oluşturan sanatseverleri, daha sergiye girmeden eserleriyle karşılıyor.

        Sergi alanının dışında avluya yerleştiren paslanmaz çelik ve aynalar kullanılarak yapılmış, büyük kürelerin birleşiminden oluşan "Uzun ağaç ve Göz/Tall Tree and the Eye" isimli devasa heykel, sanatçıyı tanımayanlara sergiyi gezmeden önce ipucu veriyor.

        1970'li yılların ikinci yarısından itibaren boyut, renk ve boşluk kavramı konusundaki cesur denemeleri sayesinde çağdaş heykel sanatının en tanınan isimlerinden biri olan Kapoor'un, bu denemelerini sergideki diğer eserleriyle de devam ettirdiği ortaya çıkıyor.

        Kapoor'un "Hive/Kovan" (2009) ve "Shooting into the Corner/Köşeye ateş etmek" (2009) isimli daha önce sergilenmemiş eserleri, sanatçının büyük ölçekli, belirli bir mekan için yaratılmış heykellerinin yeni örneklerini gözler önüne seriyor.

        Modern sanat dalında verilen en önemli ödüllerden biri olan "Turner ödülünün" 1991 yılındaki sahibi 55 yaşındaki Anish Kapoor, hayatını 1973 yılından beri Londra'da sürdürüyor.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ