Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Migros'tan avantajlı kurban kampanyası - Makro Ekonomi Haberleri

        Migros'tan yapılan açıklamada, bol seçenekli ve güvenilir kurban seçenekleri ile fark yaratan Migros Ticaret'in, bayram dönemindeki kampanyalarıyla da müşterilerine sürpriz fırsatlar sunacağı kaydedildi.

        Migros Ticaret'in, müşterilerini bu Kurban Bayramında da birbirinden özel fırsatlarla buluşturduğu ifade edilen açıklamada, çağdaş yöntemlerle, islami koşullara uygun, noter huzurunda ve hijyenik şartlarda, sağlıklı kurban kesim imkanının bu bayramda da Migros Ticaret;te olduğu, kurban siparişlerinin www.kangurum.com.tr ve www.e-kurban.com internet adreslerinden, 444 10 44 numaralı Müşteri Hizmetleri Hattından veya Migros, Tansaş, Macrocenter ve 5M mağazalarından verilebildiği belirtildi.

        Açıklamada şunlar kaydedildi:

        ''Migros Ticaret, küçükbaş kurbanlıklarda müşterilerine iki seçenek sunuyor. Bunlardan birincisi, canlı ağırlığı 40-45 kg civarında olan ve müşterilere 16-18 kg karkas et olarak teslim edilen, ikincisi ise canlı ağırlığı 30-35 kg civarında olan ve 12-14 kg. karkas et olarak teslim edilen küçükbaşlar. Bu kurbanlıklar kesildikten sonra parçalanacak, ardından hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uygun şekilde poşetlendikten sonra kolilenecek.

        Büyükbaş kurbanlıklarda ise seçilen bir yaşını tamamlamış erkek büyükbaş hayvanlar, kurban sahibinin vekaletiyle İzmir;deki Tanet Entegre Tesisi;nde bayramın birinci günü noter huzurunda ve İslami kurallara uygun olarak kesilerek, hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uygun şekilde poşetlendikten sonra kolilenecek. Her biri 12-14 kg. olan dana hissesi, soğutulmuş ve kemiksiz hale getirilmiş dana karkastan 7 eşit hisse olacak şekilde parçalanarak, hijyen ve gıda güvenliği standartlarına uygun şekilde poşetlendikten sonra kolilenecektir.''

        İSLAMİ KOŞULLARA UYGUN KESİM

        Dini vecibelere uygun olarak seçilen kurbanlıkların her türlü sağlık kontrolü yapıldıktan sonra özel anlaşma yapılan ruhsatlı kesimhanelerde noter huzurunda vekalet eden kişi adına İslami koşullara uygun olarak kesileceği vurgulandı.

        Kurbanlıklar veteriner hekimler kontrolünde, hijyen koşulları ile entegre tesiste parçalanacak, gıda standartlarına uygun olarak paketlenerek sipariş verenin tercihine göre ya kendilerine ya da hayır kurumlarına teslim edilecek. Kesilen kurbanlık koçların derileri, bağırsak-kelle- yağ ve paçaları ile kurbanlık danaların derileri ve sakatatlarının noter huzurunda ve belge karşılığı Türk Hava Kurumuna teslim edileceği belirtildi.

        Ayrıca kurban etleri, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından onaylanmış ambalaj malzemeleri ile paketlenip kolilenecek, kolilenen ürünler soğuk hava depolarında muhafaza edilerek, teslimat adreslerine ulaşana kadar soğuk zinciri korunup, transferi sağlanacak.

        Migros Ticaret, kesilen kurbanı üç şekilde değerlendirme imkanı bulunduğunu belirterek, kurbanın hayır kurumuna bağışlanabileceğini, kurbanın, Migros, Tansaş, 5M ve Macrocenter mağazalarından teslim alınabileceğini, kurbanın istenilen adrese teslim edilebileceğini hatırlattı.

        Kurban ödemelerinin, mağazalarda sipariş formları ile kredi kartı veya nakit ödeme seçenekleriyle yapılabildiği, ödemelerin www.kangurum.com.tr ile www.e-kurban.com internet siteleri üzerinden veya 444 10 44 numaralı sipariş hattından ise kredi kartı ya da havale ile gerçekleştirilebileceği, kredi kartı ile yapılan ödemelerde 6 ya da 12 taksit seçeneği bulunduğu vurgulandı.

        AVANTAJLI KAMPANYALAR

        Bol seçenekli kurban çeşitleri ve müşterilerine hijyenik kesim ve teslimat koşulları sağlayan Migros Ticaret'in, tüm mağazalarında bol çeşitli ürün grupları ile müşterilerine zengin bir bayram portföyü de sunduğu kaydedildi.

        Bu bayram da Migros Grubu mağazalarında hem her bütçeye uygun çikolata ve şeker ürün çeşitlerini, hem de hediyelik olarak değerlendirilebilecek en prestijli markaları bulmanın mümkün olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ