Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Suya zam yapıldı! - Makro Ekonomi Haberleri

        Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Antalya Su ve Atıksu (ASAT) Genel Müdürlüğü genel kurul toplantısında, kurumun 2010 yılı bütçesi ile suya zam konuları görüşüldü.

        Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Ankara ve İstanbul gibi kentlerde belediyelerin ürettiği suyu vatandaşların içemediğini söyledi. Akaydın, ASAT'ın Antalyalılara daha kaliteli ve sağlıklı su vermek için teknolojik yatırımlar yaptığına dikkati çekti. Akaydın, şöyle konuştu.

        ''Antalya'da suya önerdiğimiz fiyat maliyetin çok çok altında olacak. Su, maliyetlerin altında satılacak. ASAT çok büyük borç içinde. Bu borcu, biz, bu meclis yapmadı. İleride bunun faturası yine halka çıkacak. Su maliyetleri içinde en büyük payı yüzde 17 ile elektrik giderleri alıyor. 2010 yılında elektriğe de yüzde 20 zam uygulanacak. Bunun faturası halka çıkarılacak. Amortisman giderlerini saymazsak, maliyetleri göz önünde bulundurursak, suya yüzde 100 zam kaçınılmaz oluyor. Yüzde 10 halkçı zam yaptık.''

        AK Parti Sözcüsü Murtaza Tamyürek, ASAT bütçesi gelir kalemlerine bakıldığında, gizli zamlarla suya yüzde 33 artış yapıldığını öne sürdü.

        MHP'li Meclis üyesi Reşat Oktay da, ASAT'ın Antalyalılara daha kaliteli, daha sağlıklı ve daha hijyenik su getirmek için çalıştığını, bunun için yatırım yaptığını söyledi. Su maliyetlerinin elektrik zammı nedeniyle arttığına dikkati çeken Oktay, Antalyalıların diğer büyükşehir belediyelerin bir ikisi hariç daha ucuz su tükettiğini belirtti. Oktay, tüm bunlara rağmen, belediyenin su zammını erteleyerek Antalyalılara jest yapılmasını istedi.

        Toplantıda, su fiyatlarına yüzde 10 zam yapılması AK Parti'nin 'red' oyuna karşılık CHP'li meclis üyelerin oylarıyla kabul edildi. MHP'li meclis üyeleri su zammına karşı çıkarken ASAT bütçesine 'evet' dedi.

        Buna göre Antalya'da konutlarda su fiyatları KDV hariç 1-25 metreküpe kadar 1,56 TL, 26 metreküp ve üzeri 3,44 TL, iş yerleri 1-15 metreküpü 2,58 TL, 16 metreküp ve üzeri 3,77 TL, resmi daireler 1 metreküpü 2,58 TL, hayır kurumu ve derneklere 1 metreküp 1,15 TL, umumi tuvaletler 1 metreküp 1,88 TL, bahçe ve seralar 1 metreküp 1,56 TL, şehit yakınları ve gazilere 1 metre küpü 0,13 TL, özürlülere 1 metreküp su 1,41, oteller ise 1 metreküp 1,25 TL olacak.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ